Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παράδοση και φιλοξενία στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «Φυλασία»

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019

Στο παραδοσιακό περιβάλλον της Στέγης του Συλλόγου τους, με λαχταριστούς σπιτικούς  μεζέδες και τη χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενία, υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους  τους τα μέλη του Συλλόγου «Φυλασία», κατά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.«Ιδρύσαμε πριν 13 χρόνια τον Σύλλογο με στόχο να διασώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και νομίζω ότι, με τη συμβολή όλων σας, τα καταφέραμε», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φυλασία», Ιωάννα Τσεβά και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στον σκοπό αυτό και στην καθιέρωση του Συλλόγου. Ευχαρίστησε, επίσης, για την υποστήριξη, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Ελένη Λιάκου και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», Γιώργο Μαυροειδή.

Να συνεχίσει ο Σύλλογος το έργο του ευχήθηκε στην Ιωάννα Τσεβά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.«Μόνο με την παράδοση μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φυλής Σπύρος Μπρέμπος και ευχαρίστησε τη «Φυλασία» για τη συμμετοχή και παρουσία της στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. «Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς Συλλόγους του Δήμου Φυλής», υπογράμμισε ο Σπύρος Μπρέμπος και αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στη νεολαία εκφράζοντας την ευχή και ελπίδα να συνεχίσει με τη σειρά της την παράδοση.

Η ανάπτυξη να αποτελέσει κοινό στόχο ευχήθηκε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, Ελένη Λιάκου. «Το 2019 να είναι μια χρονιά ενότητας, δύναμης και ανασυγκρότησης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, με στόχο πάντα την ανάπτυξη και τη δημιουργία στον τόπο μας», ευχήθηκε η Ελένη Λιάκου και αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στην Ιωάννα Τσεβά για τη δράση του Συλλόγου.

Ο φιλόξενος λαογραφικός χώρος του Συλλόγου, διακοσμημένος σαν παραδοσιακό σπίτι, «πλημμύρησε» και φέτος από πλήθος κόσμου και επισήμων, οι οποίοι γεύτηκαν τους παραδοσιακούς χειροποίητους μεζέδες με κυρίαρχα τα αρβανίτικα ζυμαρικά τζόλια, παραδοσιακά γλυκά, και άφθονο κρασί.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας