Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στην επισκευή και συντήρηση του Δημαρχείου Ζεφυρίου προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019
Στην επισκευή και την εξωτερική συντήρηση του Δημαρχιακού κτιρίου της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου προχώρησε, με πόρους του  Δήμου Φυλής η Τεχνική Υπηρεσία με στόχο την προστασία του σκελετού του κτιρίου από τους ραγδαίους ρυθμούς διάβρωσης και φθοράς.


«Το ιστορικό κτίριο του Ζεφυρίου, που μετρά 34 χρόνια ζωής, λόγω της «φυσικής γήρανσής του» παρουσίασε διαβρώσεις στα τσέρκια του σιδηροπλισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως αν δεν γινόταν η επισκευή και η συντήρηση, οι υπάρχουσες ρηγματώσεις θα πολλαπλασιαζόταν και θα απειλούσαν ακόμα και τη στατική επάρκεια του κτιρίου» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο οποίος επεσήμανε πως «το Δημαρχείο Ζεφυρίου είναι ένα κτίριο με κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες και χρειάζεται ενισχυμένη συντήρηση. Χρειάζεται επιπλέον επισκευές και στο εσωτερικό του, αλλά αυτή τη χρονική στιγμή έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην διάσωση του σκελετού του κτιρίου από τις διαβρώσεις» όπως είπε.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία έγινε επιμελής καθαρισμός της επιφάνειας του σκυροδέματος, αφαιρέθηκαν όλα τα σαθρά στοιχεία και έγινε εφαρμογή αναστολέων διάβρωσης ώστε να προστατευτεί ο οπλισμός του κτιρίου. Οι εκτεθειμένες ράβδοι οπλισμού καθαρίστηκαν επίσης, έγινε εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης σε παχύρευστη μορφή και έγινε κάλυψη τους με επισκευαστικό κονίαμα. Οι εργασίες που ήταν απολύτως εξειδικευμένες και λεπτών χειρισμών ξεκίνησαν μέσα Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκαν με τη βαφή των εκτιθέμενων επιφανειών στο τέλος του ίδιου μήνα.
Με τις εργασίες συντήρησης του Δημαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου ολοκληρώνεται ένας κύκλος αισθητικών και επισκευαστικών  παρεμβάσεων και στα τρία Δημαρχιακά κτίρια που διαθέτει ο Δήμος Φυλής. Τον Απρίλιο του 2017 ξεκίνησε, με πόρους του Δήμου Φυλής , και ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα, η ριζική ανακαίνιση και η επιδιόρθωση των ζημιών που είχε υποστεί από το σεισμό του 1999 το Δημαρχείο Χασιάς . Την άνοιξη του 2018 έγινε  συντήρηση, ελαιοχρωματισμός, αναβάθμιση του εξωτερικού φωτισμού και  τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων και το Δεκέμβριο του 2018 ξεκίνησε στο Δημαρχείο Ζεφυρίου, η πρώτη φάση επισκευής, με τις  εργασίες για την προστασία του Δημαρχείου Ζεφυρίου από τη διάβρωση και θα έπεται συνέχεια.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας