Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019

Την ικανοποίησή του για τον εντατικό ρυθμό υλοποίησης των έργων που αφορούν στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που είναι σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, στην Ιερά  Μονή της Ντάρδιζας  καθώς και στα έργα στον Άγιο Νικόλαο.«Η ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ένα μεγάλο, στοχευμένο αναπτυξιακό έργο που εντάσσεται σε ένα πολύεπίπεδο σχέδιο δράσεων για την αναβάθμιση του Δήμου μας. Αναδεικνύουμε τα μοναστήρια και τις εκκλησίες μας και αξιοποιούμε για πρώτη φορά ένα μεγάλο κεφάλαιο που διαθέτει ο τόπος μας. Επενδύουμε στον θεματικό –εν προκειμένω θρησκευτικό- τουρισμό και ανοίγουμε νέους ορίζοντες με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο έργο που το σχεδιάσαμε εξαρχής, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του και τώρα το κάνουμε πράξη τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Τα έργα προχωρούν εντατικά. Στην Ι.Μ. Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης έχει αποξηλωθεί η άσφαλτος, έχει βελτιωθεί η κλίση και έχει επιστρωθεί με ειδικό αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης. Στον Άγιο Νικόλαο έχει εξομαλυνθεί το έδαφος και έχει πεζοδρομηθεί η περιοχή ενώ ανάλογες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και στην Ι.Μ. Ντάρδιζας» επισημαίνει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου, που εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία, εκτός από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των εκκλησιών και των μοναστηριών, γίνεται εξωραϊσμός των μονοπατιών και των δρόμων που τα συνδέουν, ηλεκτροφωτίζεται η περιοχή και τοποθετείται σήμανση. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας