Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ενθουσίασαν χορός και κίνηση στο 2ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα του Δήμου Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019


Με το μήνυμα ότι η μουσική είναι μια πανανθρώπινη γλώσσα που συντονίζει πνεύμα, σώμα και ψυχή και δε γνωρίζει σύνορα, πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής.

Συγκροτήματα από Συλλόγους και κοινότητες ξένων χωρών απέδωσαν εξαιρετικά χορούς από Αίγυπτο, Αρμενία, Ουκρανία, Γαλλία, Ιταλία, Γεωργία, καταδεικνύοντας τη μοναδική ικανότητα του χορού να δημιουργεί σχέσεις επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Την Ελλάδα εκπροσώπησε το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ιλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της CID-UNESCO Άλκης Ράπτης για τη συμβολή του στη διάδοση και διάσωση παραδοσιακών χορών από όλο τον κόσμο ενώ την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Γ.Γ. του Συμβουλίου Θανάσης Καλατζής.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η ιδέα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ στηρίχθηκε στη βαθιά πεποίθηση ότι η μουσική αρχίζει εκεί που σταματούν οι δυνατότητες της γλώσσας. Σήμερα, εξελίσσεται σε έναν ακόμα πολιτιστικό θεσμό που ξεπερνά τα σύνορα της πόλης και της χώρας, συμβάλλοντας στη διαρκή προσπάθειά μας για ποιοτικές εκδηλώσεις που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα χορευτικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το Διεθνές Συμβούλιο Χορού για την πολύτιμη βοήθειά του, τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης».
 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας