Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Η αξιοποίηση και ανάδειξη της ιστορικότητας του χώρου των εγκαταστάσεων της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον, αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και των δημοτικών αρχών ήδη από τη δεκαετία του 1990.Ιδιαίτερα σήμερα, που η ανάγκη χώρων πρασίνου είναι αδιαμφισβήτητη για την περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη Δυτική Αθήνα, η αξιοποίηση και διαμόρφωση του χώρου, ώστε να είναι προσβάσιμος στους πολίτες, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Την Τετάρτη 24.02.2021, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας και αναπληρ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη, μαζί με τον Κώστα Κάβουρα επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» και τον Βαγγέλη Τσακό, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης του έργου ανάδειξης του Πάρκου Ραδιοφωνίας, ιδιοκτησίας της ΕΡΤ ΑΕ, στο Δήμο Ιλίου, μετά την πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας της ΕΡΤ ΑΕ και του Δήμου Ιλίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού(ΦΕΚ991Β/1999) οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ έχουν το χαρακτηρισμό ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία  και ο περιβάλλον χώρος ορίσθηκε ως ζώνη προστασίας. Μετά από χρόνια απραξίας από τις κυβερνήσεις, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ελήφθησαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου. 

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο 2018,εγκρίθηκαν, εντάχθηκανστο ΠΔΕ και διενεργήθηκαν οι μελέτες ωρίμανσης του έργου, ενώ μετά την παράδοσή τους τον Ιούνιο του 2019 συντάχθηκε το τεύχος προϋπολογισμού ανακαίνισης κτιρίων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου. Σημειώνεται ότι το έργο έχει ήδη λάβει έγκριση με απόφαση του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Αττικής, καθώς αποτελεί διατηρητέο μνημείο τεχνολογικού πολιτισμού.

Η κυβέρνηση, δια του Υπουργού κ. Πέτσα, κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης της Χ. Καφαντάρη την 8.11.2019, έκφρασε τη βούληση της για ανάδειξη του χώρουκαι εκτέλεση των σχετικών απαιτούμενων έργων. Με χρονική καθυστέρηση, ακολούθησε πρόσφατα και η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Ιλίου και ΕΡΤ ΑΕ.

Κατά τη συζήτηση με τον Δήμαρχο Ιλίου εκφράσθηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση για εκτέλεση του έργου ανάδειξης του Πάρκου Ραδιοφωνίας. Ωστόσο παραμένει ακόμη ασαφές, το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και οι πόροι χρηματοδότησης του έργου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης του έργου, τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο, πολιτικά και κινηματικά.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας