Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Οι τοποθετήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Νοέμβρη

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου στις 19 Νοέμβρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

Για το Τεχνικό Πρόγραμμα

«Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021, στο βαθμό που δεν αφορά ανέξοδες εξαγγελίες, κινείται στη γνωστή ρότα με έργα αέναων αναπλάσεων και με όχημα την περίφημη "πράσινη ανάπτυξη". Προτεραιότητα για τη διοίκηση Παχατουρίδη είναι η στήριξη του εργολαβικού κεφαλαίου και η δημιουργία υποδομών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες της διασκέδασης. Οι προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αφορούν έργα που δεν αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα και ανταποκρίνονται στις ζωτικές ανάγκες των κατοίκων. Βρεφονηπιακοί σταθμοί, εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα, διανοίξεις αρτηριών, υποδομές κοινωνικής πρόνοιας, απόκτηση ελεύθερων χώρων με απαλλοτριώσεις και όχι με απευθείας αγορές από "δήθεν" ιδιοκτήτες. Η διοίκηση του Δήμου αρνείται αυτές τις προτάσεις. Γι' αυτό και ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το "Τεχνικό Πρόγραμμα"».

Για τους φόρους και τα τέλη

«Τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για το 2021 που καταψηφίζουμε και υπερψηφίζει η διοίκηση Παχατουρίδη, εξακολουθούν να παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα και συνιστούν επιπλέον επιβάρυνση για κάθε λαϊκή οικογένεια της πόλης. Στην πραγματικότητα συνιστούν αύξηση αν λάβουμε υπόψιν τη δραματική συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων επί σειρά ετών. Η πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών με βάση το εισόδημα των κατοίκων και των αυτοαπασχολούμενων του Περιστερίου μπορεί να ανακουφίσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να τη δεχτεί για άλλη μια χρονιά».

Για τη μετατροπή της σύμβασης 20 καθαριστριών από 3ωρο σε πλήρες ωράριο.

«Φέτος οι καθαρίστριες στα σχολεία του Περιστερίου περάσανε στην αρμοδιότητα του Δήμου, τόσο η μισθοδοσία όσο και ολόκληρη η σύμβασή τους. Μέχρι και πέρυσι ήταν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Από τις λίγο πάνω από 100 καθαρίστριες του Δήμου, οι 20 δουλεύουν με 3ωρη εργασιακή σχέση. Υπάρχει, με βάση την κείμενη νομοθεσία, δυνατότητα να περάσουν αυτές οι καθαρίστριες σε πλήρες ωράριο με μία απλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και σε άλλους δήμους όπως στην Πάτρα και τον Κορυδαλλό. Έχοντας υπόψιν μας ότι δεν γίνεται ένας εργαζόμενος να ζήσει με μισθό που απορρέει από 3ωρη εργασία, αλλά και το ότι αρκετές από αυτές τις 20 καθαρίστριες καλύπτουν 2 σχολεία, ρωτάμε τη διοίκηση τι μέτρα θα πάρει ώστε να μετατραπούν σε πλήρους ωραρίου; Καταλαβαίνετε όλοι ότι δεν μπορεί ένας εργαζόμενος μέσα σε τρεις ώρες να καθαρίζει δύο σχολεία γιατί αυτό θα έχει συνέπειες -εκτός των άλλων- και υγειονομικού χαρακτήρα σε καθηγητές και μαθητές. Απαιτούμε να το πάρει υπόψιν της στην σύνταξη του προϋπολογισμού και να μετατρέψει τις συμβάσεις σε πλήρους ωραρίου».

Και ένα σχόλιο για τη στάση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική γεωγραφία του Δημοτικού Συμβουλίου άλλαξε για άλλη μια φορά, καθώς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτοί Ορίζοντες - Θανάσης Καποτάς) δεν ανήκει πλέον στην αντιπολίτευση αλλά προσχώρησε στο τόξο πολιτικής στήριξης του Παχατουρίδη. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε τις εισηγήσεις για τα δημοτικά τέλη, το «Τεχνικό Πρόγραμμα» και τον οργανισμό εργαζομένων του δήμου, δηλαδή τις βασικές προγραμματικές θέσεις της διοίκησης (!!!). Αποδεικνύεται ότι στην ουσία της πολιτικής δεν υπήρχαν ποτέ ουσιαστικές διαφοροποιήσεις με την παράταξη της ΝΔ.

Ακολουθήστε μας