Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2019Ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες στην Πετρούπολη το πρόγραμμα των καθιερωμένων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου, από το εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργείο με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος μας.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων μετάδοσης σοβαρών λοιμωδών νόσων, οι ψεκασμοί πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τα διάφορα στάδια ωρίμανσης των κουνουπιών και ως εκ τούτου θα εκτελούνται από εδώ και στο εξής κάθε μήνα, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019.

Οι φετινές εργασίες ψεκασμού ξεκίνησαν στις αρχές του Απριλίου από τα φρεάτια ομβρίων της λεωφόρου 25ης Μαρτίου και της Ανατολικής Ρωμυλίας και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δημόσιους χώρους, εντός των ορίων του δήμου μας και ειδικά στα σημεία όπου παρατηρείται ανάπτυξη του πληθυσμού τους.

Επισημαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπισή τους, και προτού αυτά ακμάσουν, να υπάρξει φροντίδα ώστε να περιοριστούν κατά το μέγιστο δυνατόν οι εστίες αναπαραγωγής τους.

Ως εκ τούτου συστήνεται και στους δημότες μας να συμβάλουν με προληπτικά μέτρα στους χώρους τους, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από:

1. Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), http://www.keelpno.gr

2. Την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, με θέμα “Προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2019, στον σύνδεσμο:

http://www.isth.gr/images/uploads/files/mohgovgr08022019.pdf

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας