Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης καλεί για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2020

 

 

  

  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΗ


Ανακοίνωση εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός του πρώην δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου, Λαϊκή Συσπείρωση" στην οποία καλεί για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τετάρτη 4 Μαρτίου για την αποτροπή των σχεδίων για επέκταση της Χωματερής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τον πετρουπολιώτικο λαό να δώσει συνέχεια στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, στις πολύμορφες κινητοποιήσεις, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τη συλλογή υπογραφών και να εντείνει με τη δράση του ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη νέα χωματερή στο Λατομείο Μουσαμά.

Στην ημερίδα - φιέστα στο Ζάππειο ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισαν τις κατευθύνσεις που επιδιώκουν να ακολουθήσουν, όπως η καύση των απορριμμάτων και η δημιουργία νέων χωματερών. Δίνοντας συνέχεια στην εγκληματική απόφαση του ΕΔΝΣΑ για δημιουργία νέας τεράστιας χωματερής στη Φυλή που την επικύρωσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι παρατάξεις του Πατούλη (ΝΔ) και της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και στην απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΕΝ για «πανωσήκωμα» του ΧΥΤΑ Φυλής χωρητικότητας 685000 κ.μ.

Για να δοθεί συνέχεια στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Πετρούπολη το Δεκέμβρη, η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε ξανά και επιτέλους από το δημοτικό συμβούλιο υιοθετήθηκε να πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όλοι την Τετάρτη 4 Μάρτη στις 15:00 εκεί που πρέπει. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να ακυρώσουμε τα καταστροφικά τους σχέδια με στόχο η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Αυτοί που ζουν κερδίζοντας εκατομμύρια από τα σκουπίδια έχουν μιλήσει πάρα πολύ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή ενάντια στο έγκλημα που διεξάγεται. Έγκλημα που στηρίζεται σε μία μόνο αλήθεια: για τα κέρδη τους μας γεμίζουν καρκίνο.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα γνωστοποίησης αλλά και διευκόλυνσης, όπως το να βάλει πούλμαν για την μετακίνηση, για να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν οι συμπολίτες μας.

Όλοι στην κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 4 Μάρτη και απαιτούμε:

1)Καμία σκέψη για νέα χωματερή στο παλιό λατομείο Μουσαμά και επέκταση του ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.

2)Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.

3)Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία, που βρίσκονται στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.

4)Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.
5)Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

6)Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

7)Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Δημιουργία μονάδων επεξεργασίας και χωροθέτηση μακριά από κατοικημένες περιοχές."

Ακολουθήστε μας