Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου για τη διεκδίκηση της επιστροφής των 4 Σιντριβανιών του Πύργου ''Παλατάκι'' στο Φυσικό τους Χώρο!

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2019 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφάσισε ομόφωνα, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, τη διεκδίκηση της επιστροφής των τεσσάρων (4) σιντριβανιών, που πλαισίωναν τον Πύργο «Παλατάκι» και κοσμούσαν τον περίβολο του κτιρίου στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν.Μετά την ολοκλήρωση πολύχρονης έρευνας, εντοπίστηκαν και τα τέσσερα (4) σιντριβάνια του Πύργου «Παλατάκι», τα οποία είχαν πωληθεί στο Δήμο Αθηναίων, το 1963. 

 

Η επιστροφή των τεσσάρων (4) σιντριβανιών του Πύργου «Παλατάκι» στο φυσικό τους χώρο, αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα για το Δήμο, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα ενός ολοκληρωμένου ιστορικού χώρου, μνημείου της σύγχρονης ιστορίας μας, σπουδαίου φυσικού κάλους και αρχιτεκτονικής δομής.


Η Δημοτική Αρχή τονίζει:
Με την ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. αλλά και στη συνέχεια με κατάλληλα σχεδιασμένες και συγκεκριμένες ενέργειες, επισκέψεις και αιτήματα, θα συνεχίσουμε ώστε να συμπληρωθούν τα ιστορικής σημασίας κομμάτια, που λείπουν από ένα μνημείο - κόσμημα για ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας