Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κώστας Φωτεινάκης: Το site του Δήμου Χαϊδαρίου και η «εγκληματική παράληψη» της έκδοσης του ιστορικού βιβλίου «ΧΑΪΔΑΡΙ"

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2019

Το κείμενο που ακολουθεί το είχα γράψει αμέσως μετά τη δημιουργία του νέου ιστοτόπου του Δήμου Χαϊδαρίου, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου 2018, αλλά δεν το είχα δημοσιεύσει. Επανήλθε στη μνήμη μου προετοιμάζοντας προτάσεις προς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και της νέας Δημοτικής Αρχής της πόλης μας.
Ακολουθεί το κείμενο, παρέμβαση:Το νέο «αναβαθμισμένο» site του Δήμου Χαϊδαρίου και η «εγκληματική παράληψη» της έκδοσης του ιστορικού βιβλίου «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», 2006.

Στις  30 Σεπτεμβρίου 2018 εγκαινιάστηκε «ο νέος επίσημος ιστότοπος» του Δήμου Χαϊδαρίου http://www.haidari.gr. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου «Το νέο site θα είναι αισθητικά αναβαθμισμένο και προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, με βασικό κριτήριο την άμεση, εύκολη και γρήγορη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των Δημοτών». Αυτό είναι ζητούμενο, σήμερα όμως δεν είναι αναβαθμισμένο,  το αντίθετο διαπιστώνω,  ελπίζω όμως ότι με την πάροδο του χρόνου να αναβαθμιστεί.

Τρεις παρατηρήσεις και προτάσεις στην πρώτη φάση :

·         Με το νέο ιστότοπο καταργείται η προηγούμενη ιστορία του Δήμου γιατί «εξαφανίζονται» πολύτιμα στοιχεία της καθημερινότητας, ωστόσο ιδιαίτερα χρήσιμα.

·         Στο «νέο επίσημο ιστότοπο» έχει καταργηθεί η ιστορική έκδοση του Δήμου Χαϊδαρίου με τίτλο «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», 2006. Θεωρώ  ότι η μη πρόσβαση στο βιβλίο είναι «εγκληματική παράληψη» και πως θα πρέπει άμεσα να αναρτηθεί στο νέο ιστότοπο με τον τρόπο και τη λειτουργικότητα που είχε στην προηγούμενη μορφή. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές στο WIKIPEDIA για το Χαϊδάρι, σε ανενεργούς όμως συνδέσμους μετά την «αναβάθμιση» που δημιουργούν κακή εντύπωση για την πόλη και δυσχεραίνουν τους αναγνώστες και ερευνητές. Ανεξαρτήτως όμως με την επαναφορά της ιστορικής έκδοσης «Χαϊδάρι -  Συνάντηση με την ιστορία» χρειάζεται να γραφτεί και να αναρτηθεί μια σύντομη ιστορική παρουσίαση της πόλης και των ανθρώπων της.

·         «Στο αναβαθμισμένο site» δεν υπάρχει σύνδεση που να παραπέμπει  στον «Ψηφιακό κόμβο πολιτισμού» http://haidari.culhub.gr, ο οποίος στην παρούσα φάση δεν ανταποκρίνεται στην πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση που έχει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει, ούτε κατά το ελάχιστο, την έκδοση και την επιστημονική τεκμηρίωση του μπλε βιβλίου «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», που ήταν διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή.

Από τα ανωτέρω προκύπτει η αναγκαιότητα της άμεσης ανάρτησης του βιβλίου στο νέο «επίσημο ιστότοπο» του βιβλίου  «ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», το οποίο θεωρείται ως μια σημαντική ερευνητική, μορφωτική και βιβλιογραφική  πηγή, καθώς και μια περιληπτική παρουσίαση της ιστορίας της πόλης.

31.08.2019

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας