Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μιχάλης Σελέκος: Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού φανερώνει το γνήσιο, αντιλαϊκό, αντιδραστικό της πρόσωπο, που έκρυβε επιμελώς ως αντιπολίτευση

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2019

 

 


«Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν» (Μ. Λουντέμης)


Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού από τη πρώτη μέρα της θητείας της, φανερώνει το γνήσιο, αντιλαϊκό, αντιδραστικό της πρόσωπο, που έκρυβε επιμελώς ως αντιπολίτευση.


Η μέθοδος γνωστή και πολυχρησιμοποιημένη από τους πολιτικούς μέντορες του κ, Ντηνιακού που υπηρέτησαν όπως υπηρετεί και αυτός σήμερα, δηλαδή ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ προς όφελος των λίγων, παίρνοντας θέση απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Με καθοδηγούμενα δημοσιεύματα και συνεντεύξεις, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα και χοντροκομμένα ψέματα προσπαθεί να διαμορφώσει μια «εικόνα καμένης γης» με ευθύνη δήθεν της 5ετούς διοίκησης της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Όμως τον κ. Ντηνιακό τον διαψεύδουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού 2019 καθώς και οι δηλώσεις των αρμόδιων οικονομικών – υπηρεσιακών παραγόντων που βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την μισθοδοσία του προσωπικού, αφού έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την τρέχουσα μισθοδοσία και επιπλέον 2 μηνών.

Όσο για τη διόγκωση του κόστους μισθοδοσίας μέσω των μονιμοποιήσεων, για τους 51 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, ήδη πληρώνονται ως συμβασιούχοι, άρα δεν προκύπτει επιπλέον κόστος και για τους 13 που μονιμοποιήθηκαν μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, εργάζονται και είναι απαραίτητοι για την κάλυψη υπηρεσιών του Δήμου και η μισθοδοσία τους ισοσκελίζεται από την αντίστοιχη μείωση προσωπικού του Δήμου (αναχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις)


Τι λέει όμως ο κ. Ντηνιακός: «Αύξηση δαπανών λόγω της διόγκωσης του κόστους μισθοδοσίας, άμεσος κίνδυνος διασφάλισης της καταβολής μισθών, κλπ.» που δεν καλύπτονται από την κρατική χρηματοδότηση….

Ο κύριος Ντηνιακός τι ακριβώς δεν γνώριζε;;;


Ότι τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού που κατέθεσε π.χ. η κυβέρνηση για το 2020 (όπως αντίστοιχα βέβαια και τα προηγούμενα χρόνια) ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 54,262 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες για να λειτουργήσουν, θα εισπράξουν από αυτό μόλις, 2514 εκατομμύρια ευρώ για το 2020, όταν μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού τους υπολογίζεται σε 2.510 εκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης την τελευταία δεκαετία μειώθηκε κατά 65% με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των Δήμων. Με απλά μαθηματικά καταλαβαίνει κάποιος ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο το Δήμο μας φέτος, πόσο μάλλον και τα προηγούμενα 5 χρόνια που ο κ. Ντηνιακός εγκαινίαζε μακέτες και «Μετρό».


Η μήπως δεν ήξερε την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας;;;


Παραθέτουμε απλά τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/12/2018 που ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2019 ( αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Παναγιώτη Μοσχονά) :

«είναι ο πιο δύσκολος που έχει κατατεθεί σ’ αυτή τη θητεία από τη Δημοτική Αρχή » (σελ6)


«Πρακτικά σημαίνει αυτό ότι αν για παράδειγμα εμείς για τους ΚΑΠ (κρατική χρηματοδότηση) παίρνουμε 4,3 εκατ., καταλαβαίνετε ότι σε κανονικές συνθήκες και με την εφαρμογή του Νόμου 3852, ο Δήμος θα έπρεπε να πάρει 14,5.» (σελ. 7)

«Στον προϋπολογισμό του 2015, τον πρώτο προϋπολογισμό δηλαδή σαν Λαϊκή Συσπείρωση, στα τακτικά έσοδα του Δήμου (από την κρατική χρηματοδότηση), ανερχόταν σε 13.436.470,45 ευρώ, ενώ στο φετινό ανέρχονται σε 11.885.636,64, δηλαδή μείωση μέσα σε 4 χρόνια της τάξης περίπου του 12%, 11,54 για την ακρίβεια.» (σελ. 7-8)


«….Δηλαδή να προβεί σε μειώσεις μη ανελαστικών δαπανών, ως εκ τούτου να μειώσει τις δαπάνες που θα έπρεπε να διατεθούν για την ουσιαστική αντιμετώπιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, καθώς και για έργα υποδομής. Μόνο έτσι μπορείς να ισοσκελίσεις τον προϋπολογισμό και να αποφύγεις την παγίδα της λεγόμενης, μέσα σε εισαγωγικά, εξυγίανσης.

Βέβαια το ίδιο το κράτος οδηγεί και σ’ έναν άλλο δρόμο. Να φορολογήσεις, να επιβάλεις τροφεία, κάθε είδους τέλη και λοιπά, κάθε είδους χαράτσι που θα αυξήσει τα έσοδα των Δήμων, θα μειώσει όμως ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών, οι οποίες μετά την τεράστια φοροληστεία που υφίστανται θα βάλουν για άλλη μία φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να έχουν τα παιδιά τους ποιοτικές υπηρεσίες στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τους παιδικούς σταθμούς και λοιπά» (σελ. 8)


«Έχουμε μείωση στα έξοδα χρήσης για το ’19, της τάξης του 4%. Η προσπάθεια εξ ορθολογισμού των δαπανών έχει φτάσει όμως στα όριά της.» (σελ. 10-11)

«Το άλλο τεράστιο ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων που εξακολουθούν να έρχονται σε βάρος του Δήμου, δυστυχώς δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί με ίδιους πόρους από τον προϋπολογισμό και θα απαιτηθεί πολύ πιο έντονη διεκδίκηση πόρων από την κεντρική διοίκηση, προκειμένου να μην οδηγηθεί ο Δήμος σε αδιέξοδο.» (σελ. 11)


Ήταν προφανώς απασχολημένοι να μοιράζουν υποσχέσεις και να τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Ο νέος Δήμαρχος λέει ότι ανακάλυψε την οικονομική κατάσταση δυο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, άρα είναι ή ψεύτης ή επικίνδυνος.

Αλήθεια όμως ποιος είναι ο πραγματικός Ντηνιακός;;;;


Σήμερα μιλάει για διόγκωση μισθολογικού κόστους, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, πληρωμές επιδομάτων κλπ.… που ρίχνουν τα οικονομικά του Δήμου στο γκρεμό.

Στις 16/1/2019 όμως, 5 μήνες πριν τις εκλογές έλεγε π.χ. στην 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο θέμα για τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΩΝ: «Κος ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ: …Εγώ θα είμαι πολύ σύντομος. Θεωρούμε ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και θα το ψηφίσουμε, ξεκινώντας απ’ αυτό… Το πιστεύουμε και θα το ψηφίσουμε, πόσο παραπάνω εφόσον υπάρχει αυτός ο συμβιβασμός των τριών δόσεων, αν ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή και αν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να είμαστε εμείς, φυσικά και θα το αποδεχτούμε με τον εντονότερο τρόπο. Θα είμαι ιδιαίτερα λιτός, γιατί πραγματικά όσο πιο δίκαιο είναι το αίτημα δεν πρέπει να μπαίνουμε σ’ αυτή τη λογική, να υπερκεράσουμε έτσι και να λέμε τι έκανε ο καθένας, να δίνουμε προεκλογικές παραστασούλες….


Εκβιάζει γονείς και εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς


Αναφερόμενος στην ανακοίνωση ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονταν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και ότι τώρα που οι εργαζόμενοι αυτοί έγιναν αορίστου χρόνου θα χαθεί το πρόγραμμα, άρα και τα χρήματα. Παράλληλα, μας λέει ότι οι παιδικοί σταθμοί χρειάζονται περισσότερο προσωπικό για να καλυφθούν πλήρως ….


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!

Το πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ παρατείνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης μέχρι το 2027! Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μισθοδοσία εργαζομένων σε αυτό, αλλά χορηγεί voucher ανά παιδί ώστε να καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ το συνολικό κόστος λειτουργίας ΔΕΝ καλύπτονταν με τα χρήματα του προγράμματος, ΠΑΝΤΑ ο Δήμος χρησιμοποιούσε ποσά από τον Προϋπολογισμό του. Η χρηματοδότηση αυτή έχει μειωθεί σε σχέση με την περίοδο 2012-2013 κατά 20% , λόγω των πολιτικών που ακολούθησαν οι διάφορες κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Δήμου μας.


Τι φταίει άραγε; Ο Σελέκος και η Λαϊκή Συσπείρωση; Ή η πολιτική που εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο ζήτημα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις; Θα μας πει τίποτα για αυτό ο λαλίστατος κ Ντηνιακός; Μήπως δεν τον αφήνουν οι δεσμεύσεις του προς τα κόμματα που τον στήριξαν για να εκλεγεί;

Μήπως έχει άλλα σχέδια αυτός και οι συνεργάτες για τους Παιδικούς Σταθμούς; Μήπως πρέπει να παραδοθούν σε ιδιώτες και αυτές οι δομές, οπότε δεν χρειάζονται εργαζόμενοι (παιδαγωγοί και βοηθητικό προσωπικό) με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας; Ή μήπως σχεδιάζεται ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ στα τροφεία που θα επιβαρύνουν αφάνταστα την οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας; Ή μήπως και τα δύο μαζί;


Θα μπορούσαμε να αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψεύδη της διοίκησης Ντηνιακού, για τις σχολικές επιτροπές, την Κοινωφελή Επιχείρηση κλπ. Ας ρωτήσουν όμως για να πάρουν τις απαντήσεις, τους συλλόγους γονέων και την εκπαιδευτική κοινότητα, τους δεκάδες γονείς και τα παιδιά που παρακολουθούσαν τα τμήματα σε αθλητισμό και πολιτισμό, όλους αυτούς που συμμετείχαν στα καλοκαιρινά camp.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, είναι ότι με κάθε ευκαιρία ο νέος Δήμαρχος αποκαλύπτει το μένος του και τη συνέπεια του, στα εχθρικά προς τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, πολιτικά του σχέδια.

 

Οι στόχοι της νέας διοίκησης είναι ξεκάθαροι: • Τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων, κλίμα φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους .
 • Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών με ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Αύξηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών με νέα χαράτσια.
 • Επιδρομή σε μικροοφειλέτες του Δήμου, με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
 • Περιορισμό ή και διάλυση κοινωνικών δομών του Δήμου (παιδικοί σταθμοί, πολιτιστικά, αθλητικά τμήματα κλπ.).
 • Την μη υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων που αφορούν δικαίωση εργαζομένων
 • Συμβιβασμό του λαού της πόλης με τη μίζερη οικονομική πολιτική υποχρηματοδότησης από το κράτος που στραγγίζει οικονομικά και την λειτουργία των Δήμων
 • Να διαμορφώσουν άλλοθι για την πολιτική που θα ακολουθήσουν και δικαιολογίες για τις αυταπάτες που έσπειραν για τη δήθεν μετατροπή της πόλης στον επίγειο παράδεισο.


Οι Δήμοι έχουν μετατραπεί σε κρατική υπηρεσία, υπηρετώντας τους κεντρικούς σχεδιασμούς των κυβερνώντων, σημερινών και χθεσινών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτών που κατέχουν τον πλούτο. Στόχος είναι οι Δήμοι με την λειτουργία τους, να υπηρετούν τους κυρίαρχους οικονομικούς κύκλους, που «ασφυκτιούν» και θέλουν ο συγκεντρωμένος πλούτος τους να αναπαραχθεί, να έχουν σίγουρα κέρδη, εμπορευματοποιώντας βασικές ανάγκες των συνδημοτών μας, όπως η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, ο ηλεκτροφωτισμός, οι κοινωνικές δομές, η υγεία, το περιβάλλον, η δημόσια γη, κ.τ.λ..

Για την ικανοποίηση αυτών των συμφερόντων, φορτώνουν την τοπική διοίκηση με αρμοδιότητες χωρίς φυσικά τους αναγκαίους πόρους. Θέλουν να απορροφούμε τους κραδασμούς που προκαλεί στην κοινωνία η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.


Ο κ. Ντηνιακός είναι αρωγός μιας βαθιάς αντιδραστικής πολιτικής που θέλει να μεταφέρει στην ευθύνη του νοικοκυριού, βασικές κοινωνικές του ανάγκες, διαφοροποιημένες και ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός. Το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που διέπει την λειτουργία των Δήμων, υποτάσσει βασικές υποδομές και υπηρεσίες που αφορούν τον λαό, στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας. Θέλουν να μας βάλουν «τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι».

Η πετσοκομμένη χρηματοδότηση που φτάνει στο 65% σε σχέση με το 2009 – που θα συνεχιστεί μειωμένη και τα υπόλοιπα χρόνια- οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, υπηρετούν ένα και μοναδικό στόχο, να μετατραπούν οι Δήμοι σε έναν ελεγκτικό, φορομπηχτικό μηχανισμό και σειρά από τις πιο ζωντανές υπηρεσίες τους στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτή την κατεύθυνση απαντά και η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση Καθαριότητας , ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου, με την απλή πλειοψηφία των παρόντων στο δημοτικό συμβούλιο.


Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η νέα Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό προσπαθεί να ακυρώσει ότι πετύχαμε τα προηγούμενα 5 χρόνια, να κρύψει τις βασικές αιτίες που γεννούν όλα τα προβλήματα της πόλης και των ανθρώπων της.

Το έλλειμμα της κρατικής χρηματοδότησης καλούνται να το καλύψουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σηκώνοντας επιπρόσθετα στις πλάτες τους το 70% των συνολικών λειτουργικών πόρων στους Δήμους.

Στον Ενοποιημένο Προϋπολογισμό της Τοπικής Διοίκησης, αυτά τα ποσά είναι τα μόνα που καταγράφονται διακριτά αυξημένα, με την πρόβλεψη να ανέλθουν σε 2.749 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 135 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και με την βεβαιότητα της Κυβέρνησης ότι έτσι η Τοπική Διοίκηση θα υπερκαλύψει την συνεισφορά της στα ματωμένα πλεόνασμα που ανέρχονται σε 201 εκατ. ευρώ!!!


Όταν ο κ. Ντηνιακός μιλάει για τα έσοδα βέβαια γίνεται η πραγματική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Περασμένα ξεχασμένα τα 2.5 εκ. χρέος των Ναυπηγείων, αλλά επίδειξη αποτελεσματικότητας στο κυνήγι που έχουν εξαπολύσει μαζί με το κράτος και δήμοι, ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά για να αντλήσουν τα “οφειλόμενα”. Αφορά το πλέγμα των κατασταλτικών και απειλητικών μέτρων που ξεδιπλώνονται με κατασχέσεις λογαριασμών, μπλοκάρισμα φορολογικού μητρώου, με την απειλή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη πάνω από 500 ευρώ. Κατασταλτικό πλαίσιο που είναι σε πλήρη εξέλιξη με στόχαστρο “την μαρίδα”, δηλαδή τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και όχι φυσικά τις μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστάνε και τα περισσότερα στους Δήμους και που όταν δεν καταφέρουν να διαφεύγουν νομότυπα, απαλλάσσονται επίσημα από το κράτος προς χάριν της προσέλκυσης ξένων ή ντόπιων επενδυτών.

Εμείς οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε επιλέξει μετερίζι. Για μας, οι λαϊκές ανάγκες και ο αγώνας για την ικανοποίησή τους, αποτελούν προτεραιότητα. Συμμετέχουμε στον αγώνα για να μπουν εμπόδια σ’ αυτήν την πολιτική, έχουμε επιλέξει να υπηρετήσουμε τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους.


Δεν θα επιτρέψουμε τα σκουπίδια να γίνουν κυριολεκτικά χρυσάφι για τους επιχειρηματικούς ομίλους με απευθείας αναθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής (που κατά τα άλλα αγωνιά για το έλλειμμα), την ίδια στιγμή που η υγειονομική βόμβα του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, απειλεί την υγεία μας.

Διεκδικούμε τον απαραίτητο σχεδιασμό σε υποδομές και λειτουργίες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, προστατεύουν τις ανάγκες του παιδιού, της νεολαίας, της οικογένειας, των γηρατειών, την υγεία και παιδεία ως καθολικά αγαθά, το περιβάλλον και να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τους δημότες μας.


Να προχωρήσουν άμεσα και να χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης. Γιατί η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, δεν μπορεί να συνυπάρξει με την πολιτική «κόστους – οφέλους» τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), που προωθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το οικονομικό πρόβλημα των Δήμων είναι πρωτίστως πολιτικό θέμα, θέμα στρατηγικών επιλογών, επιλογή δρόμου ανάπτυξης και των συμφερόντων που υπηρετεί.


Γι’ αυτό διεκδικούμε:

 • – Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων.
 • – Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
 • Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους Δήμους με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση και των οφειλόμενων σ’ αυτή.
 • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης – Κλεισθένης, μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι) που κατευθύνουν τους Δήμους να δρουν ανταποδοτικά και επιχειρηματικά.
 • – Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους.
 • Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών των Δήμων, με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.


Υ.Γ Οι δικαιολογίες τελείωσαν… Αν ψάχνετε άλλοθι για να ακυρώσετε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις και τα μεγαλόπνοα σχέδια σας πριν καν βγει το 2019, ατυχήσατε.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας