Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα! Ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για την Προβλήτα 4 - Oμόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020


Ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για την Προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά εξέδωσε το έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση στις 13 Φεβρουαρίου 2020. Με ένα ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου εκφράζει την απόλυτη διαφωνία, διαμαρτυρία και αγανάκτηση του για την αιφνιδιαστική κατάθεση από την κυβέρνηση και υπερψήφιση κατά πλειοψηφία από τη Βουλή την Τετάρτη 12/2, τροπολογίας με την οποία παραχωρείται στους πιθανούς αγοραστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του αιγιαλού έμπροσθεν των Ναυπηγείων, δηλαδή και της Προβλήτας 4.


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου εκφράζει την απόλυτη διαφωνία, διαμαρτυρία και αγανάκτηση του για την αιφνιδιαστική κατάθεση από την κυβέρνηση και υπερψήφιση κατά πλειοψηφία από τη Βουλή την Τετάρτη 12/2, τροπολογίας με την οποία παραχωρείται στους πιθανούς αγοραστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του αιγιαλού έμπροσθεν των Ναυπηγείων, δηλαδή και της Προβλήτας 4.

Η παραχώρηση της δημόσιας έκτασης της Προβλήτας 4 για μελλοντική χρήση των Ναυπηγείων αποτελεί ολέθριο σφάλμα. Άλλωστε σήμερα λειτουργεί εκεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.

Το Χαϊδάρι έχει εδώ και πολλές δεκαετίες στερηθεί την πρόσβαση στη θάλασσα. Η Ακτή Σκαραμαγκά είναι το φυσικό επίνειο ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας. Δικαιωματικά λοιπόν θα έπρεπε να έχει περάσει στη χρήση του Δήμου Χαϊδαρίου, εδώ και πολλά χρόνια.
Το αίτημα για παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Δήμο και τους κατοίκους που είναι ομόφωνο στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, είναι διεκδίκηση που εκφράζει το σύνολο των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας. Πρόσφατα έλαβε σχετική ομόφωνη απόφαση ο ΑΣΔΑ, που εκπροσωπεί και τους επτά Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Η παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Δήμο και τους κατοίκους, θα αποτελούσε μια από τις πολλές αναγκαίες κινήσεις, για να αμβλυνθούν οι μεγάλες ανισότητες που έχουν ιστορικά διαμορφωθεί.

Η απόφαση για παραχώρησή της σε χρήση των Ναυπηγείων ελήφθη χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με αδιαφορία για την εκφρασμένη θέση του Δήμου Χαϊδαρίου και του ΑΣΔΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφασίζει να συνεχίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τον αγώνα για ανάκληση ή ακύρωση της απόφασης αυτής.
  • Με εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.
  • Με την επιδίωξη συντονισμού ενεργειών με τους όμορους Δήμους και τον ΑΣΔΑ.
  • Με διοργάνωση περιοδικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
  • Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της παραχώρησης χρήσης της προβλήτας 4 στο μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων και σε περίπτωση μη απόδοσης των παραπάνω, κατάληψης της μέχρι την οριστική και αμετάκλητη παραχώρησής της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί το δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα παραπάνω.

Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας