Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τα αντικείμενα του σπιτιού γίνονται παιδικό παιχνίδι: ασφαλή ή μη;

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019


Ενώ εσείς αγοράσατε ένα σωρό παιχνίδια για το παιδί και δεχτήκατε άλλα τόσα δώρα, εκείνο επιμένει να παίζει με καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού που είναι γεμάτα μικρόβια και δεν ξέρετε κατά πόσο είναι ασφαλή. Επειδή υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που δεν μπορείτε να γνωρίζετε, όπως συμβαίνει με την ένδειξη στη συσκευασία των παιχνιδιών, παρακάτω θα βρείτε μερικές οδηγίες.
Μεταλλικά κλειδιά: είναι λαμπερά και σε μέγεθος παιχνιδιού, κάνουν τέλειο ήχο και μπορεί να τα κρύψει όπου θέλει. Τα κλειδιά όμως τείνουν να μένουν σε βρώμικα σημεία και να λαδώνουν. Δεν θέλετε για το παιδί να τα βάζει στο στόμα του. Η καλύτερη εναλλακτική είναι να του δώσετε τα κλειδιά που φτιάχνονται μόνο σαν παιδικά παιχνίδια.
Τηλεχειριστήριο: όλα αυτά τα χρώματα και τα κουμπιά τραβούν την προσοχή του παιδιού. Δυστυχώς όμως, φτιάχνονται από πολλά μικρά κομμάτια και μερικά έχουν μπαταρίες σε πάρα πολύ μικρό μέγεθος. Πάρτε το αμέσως από το παιδί γιατί αποτελεί πολύ μεγάλο κίνδυνο.
Ανοιχτά πακέτα. Οι μεγάλες κούτες και το χαρτί περιτυλίγματος με τις φουσκάλες γίνονται τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού. Μπορείτε να τα αφήσετε στο παιδί αρκεί να επιτηρείτε συνέχεια. Μπορεί να υπάρχουν μικρά κομμάτια που δεν έχετε εντοπίσει και να τα καταπιεί.
Πλαστικές συσκευασίες για τροφή. Τα παιδιά λατρεύουν να κουνάνε πάνω κάτω τα μπουκάλια και τις συσκευασίες που έχουν μέσα φαγητό. Μπορούν να παίζουν αρκεί να μην υπάρχει μέσα τροφή που μπορεί να προκαλέσει πνιγμό. Κάποια στιγμή τα μπουκάλια ανοίγουν και το παιδί δοκιμάζει αυτό που θα χυθεί έξω.
Χαρτομάντιλα. Αν έχετε το κουτί με τα χαρτομάντιλα, ενθουσιάζεται με την ιδέα του να τραβάει ένα ένα από μέσα. Είναι ασφαλές να παίζει μαζί τους αρκεί να μην έχετε πρόβλημα να μαζέψετε μετά.


vita.gr

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας