Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Νάντια Γιαννακοπούλου: Κυβέρνηση έχει χρέος να διασφαλίσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, στηρίζοντας και εκσυγχρονίζοντας την ΕΛ.ΑΣ

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024

Συζητήθηκε χθες (26/02/2024) στην Ολομέλεια της Βουλής, η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Β2’ Δυτικό Τομέα της Αθήνας και αρμόδια για τον ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη, Νάντια Γιαννακοπούλου, με θέμα την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

 

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην αρχική της τοποθέτηση επισήμανε: «H πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης όσον αφορά τον σχεδιασμό, τη λειτουργία και την εφαρμογή των πολιτικών του εν λόγω Υπουργείου, έχει αποτύχει παταγωδώς. Και αυτό θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν είναι απλά μια κρίση της Αντιπολίτευσης. Δεν είναι απλά ένα συμπέρασμα επιπόλαιο ή μικροπολιτικό. Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Από τον Ιούνιο έως σήμερα –και αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα της αποτυχημένης πολιτικής σας- έχετε αλλάξει πολύ απλά τρεις Υπουργούς στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησής σας από αυτό; Τρεις Υπουργοί έχουν αλλάξει από τον Ιούνιο!»

Στην συνέχεια η κα. Γιαννακοπούλου, τόνισε : “Επειδή, λοιπόν, για εμάς στο ΠΑΣΟΚ το θέμα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών είναι μία από τις πιο βασικές προτεραιότητές μας -γιατί είναι, αν θέλετε, και το πιο σημαντικό καταφύγιο όλων των ανθρώπων, πόσο μάλλον των πιο ευάλωτων, των πιο φτωχών, των πιο αδύναμων το να ξέρουν τουλάχιστον ότι ζουν με μια ασφάλεια- και επειδή οι πολίτες, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας -και ιδιαίτερα στη δυτική Αθήνα, θα μου επιτρέψετε να σας πω- θέτουν το θέμα της ασφάλειας πάνω από τα άλλα ζητήματα, όπως είναι το ζήτημα της ακρίβειας, το ζήτημα της υγείας -το 40% θεωρούν ότι το θέμα της ασφάλειας, με βάση όλες τις μετρήσεις, είναι το πιο σημαντικό- σας ρωτάμε: Τι κάνετε, σε σχέση με τη στελέχωση ή μάλλον υποστελέχωση των μάχιμων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, των περιφερειακών αστυνομικών διευθύνσεων, των κεντρικών διευθύνσεων, των αστυνομικών τμημάτων;”

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Βουλευτής: “Τί έχει γίνει με τους δυόμισι χιλιάδες αστυνομικούς που ήταν η νούμερο ένα δέσμευση του κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ακόμα δεν έχουμε καμία εικόνα για το τι γίνεται. Και κυρίως, αυτή τη στιγμή όποιο αίσθημα ασφάλειας υπάρχει, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αυταπάρνηση των γυναικών και ανδρών της ελληνικής αστυνομίας. Θρηνήσαμε θύματα αθώων ανθρώπων. Άρα, λοιπόν, ρωτάω αν είναι στις προτεραιότητές σας να αναγνωρίσετε το επικίνδυνο στην άσκηση των καθηκόντων τους και να τους δοθεί επίδομα επικινδυνότητας, όπως ακριβώς χρειάζεται και όπως σας ζητά το  Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.  “

Κλείνοντας η κα. Γιαννακοπούλου παρότρυνε την Κυβέρνηση:

«Χρειάζεται να μιλάμε για μια σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία που θα μπορεί να απαντά στις προκλήσεις του εγκλήματος και της νέας εποχής και αυτήν τη στιγμή δεν το βλέπουμε. Αυτά είναι που πρέπει να γίνουν και θα επιμείνω για μία ακόμη φορά στην αναγνώριση του επικινδύνου εν τοις πράγμασι και όχι απλά ως ευχολόγια, όπως μέχρι στιγμής έχετε κάνει. »

Απατώντας ο αρμόδιος Υφυπουργός, ανέφερε:

 «Πράγματι, λοιπόν, το αρχηγείο και το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφάλειας, τμήματα τροχαίας και άλλα, έχει επαναξιολογήσει το ζήτημα των αποσπάσεων και των προσωρινών μετακινήσεων προσωπικού. Δρομολογήθηκε, λοιπόν, η αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού από τη συνοδευτική ασφάλεια επισήμων προσώπων και τη φρούρηση-επιτήρηση λοιπών στόχων και τη διάθεσή τους σε μάχιμες υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας. Καθημερινά, η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και πλησιάζουμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει » και στη συνέχεια πρόσθεσε :

“Σε σχέση, λοιπόν, με το θέμα της αναγνώρισης του επικινδύνου, είναι ένα θέμα το οποίο γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι εκκρεμεί για δεκαετίες. Να ξέρετε ότι το Υπουργείο και το Αρχηγείο αναγνωρίζουν την ουσιαστική και την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του και βέβαια, αναλαμβάνει κάθε πρωτοβουλία για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Ωστόσο, ζητήματα οικονομικής φύσεως των στελεχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων, καθορίζονται από την υφιστάμενη κάθε φορά οικονομική πολιτική για τους μισθούς, η οποία εκφράζεται μέσω του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 

Εμείς σας λέμε, όμως, ότι προωθούμε και αντιμετωπίζουμε θετικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό των υπηρεσιών μας και στην κατεύθυνση αυτή παρέχεται η απαραίτητη στήριξη για την προστασία των δικαιωμάτων του, την ανύψωση του ηθικού και τη διασφάλιση της συνοχής του, ώστε να εκπληρώνει την αποστολή του κατά τον πλέον επωφελή για το κοινωνικό σύνολο τρόπο, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με άλλα λόγια, αντιμετωπίζουμε πολύ θετικά αυτήν την εξέλιξη και σας λέμε ότι όχι μόνο θα δώσουμε κίνητρα, αλλά τα κίνητρα που θα δώσουμε για τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής θα είναι και οικονομικά.

 

 

Διαβάστε όλη την τοποθέτηση εδώ:

https://bit.ly/Vouli27022024

Δείτε το σχετικό video εδώ:

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας