Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωσή μας για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής στη Δυτική Αθήνα - Αττική

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2021



 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 η διαδικτυακή εκδήλωση «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις – Ποιότητα Ζωής Δυτικά της Αθήνας» που διοργάνωσε η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά - «ΚΠΔ» .

 

Στόχο είχε να αναδείξει το σημαντικότερο θέμα των τελευταίων δεκαετιών για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας – Αττικής, που είναι ο περιβαλλοντικός ρατσισμός και η μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση και να  ανοίξει τον κύκλο των Ενεργών Πολιτών.  

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως κεντρικοί Ομιλητές οι:

Θωμάς Μπιζάς, Δυτικό Μέτωπο

με θέμα ομιλίας: «Χυτά Φυλής - Ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα» 

Χρήστος Χρηστάκης,  Ecoeleusis,

με θέμα ομιλίας: “Προκλήσεις και σύγχρονες διεκδικήσεις στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας”

Τάσσος Λύτρας, Ερευνητής – Νομικός Περιβάλλοντος – Μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρίας

με θέμα ομιλίας: “ Όρος Αιγάλεω: μια νησίδα άγριας ζωής δίπλα στην πόλη και στη βιομηχανία”

Κώστας Φωτεινάκης, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης

με θέμα ομιλίας: “Ο ρόλος των Κινημάτων Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος”.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελευθερία Κεντρωτή, και την Παρουσίαση των θέσεων της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά καθώς και τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η Ελένη Σταύρου, και οι δύο μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της «ΚΠΔ».  

 

Κατά τη συζήτηση, αναδείχθηκαν οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας, ο διαχρονικός ρόλος των περιβαλλοντικών Κινημάτων Πολιτών και η μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών κινημάτων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Κύρια επιδίωξη και διεκδίκησή μας είναι η άμεση διακοπή λειτουργίας της χωματερής της Φυλής. 

 

Μεταξύ των συμμετεχόντων που έκαναν σύντομες παρεμβάσεις στη συζήτηση ήταν: ο βουλευτής Δυτικού Τομέα με το ΜΕΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πετρούπολης Φώτης Χριστόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου Σοφία Αλεξοπούλου που παρακολούθησε την εκδήλωση και ως εκπρόσωπος της Βουλευτού Δυτικού Τομέα με  το ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Περιστερίου και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τάκης Γεωργακόπουλος και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ’ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Ντίνου.

 

Επίσης, την εκδήλωση στο zoom παρακολούθησαν: η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου Μόρφη Σάββα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου Βασίλης Μουκουβίνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαϊδαρίου: Άλκηστις Βίτσα, Κώστας Καλογράνας & Δημήτρης Αλεξάκης και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού του Οργανισμού “Ελευσίνα 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” Γιάννης Κούμκας. 

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά και θα αναρτηθεί στο κανάλι μας στο youtube.

 

Η Ζωντανή μετάδοση στο Facebook 

ΕΔΩ https://www.facebook.com/ParemvasiDytika/videos/451342059236811

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας