Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η έμφυλη βία και η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής απασχόλησαν μεταξύ των άλλων την 4η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Συμμαχία.

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 ξεκίνησαν οι διήμερες εργασίες της 4ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Δυτικής Αθήνας.

 

Για πρώτη φορά η εναρκτήρια εκδήλωση μιας κομματικής Συνδιάσκεψης -και μάλιστα διαδικτυακής, λόγω των μέτρων για την προφύλαξη από τον covid- μεταδόθηκε απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αυτήν συμμετείχαν, χαιρέτησαν και κατέθεσαν προτάσεις εκπρόσωποι θεσμικών φορέων από όλο το φάσμα της Δυτικής Αθήνας. Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, Αθλητικών Συλλόγων, Μειονοτικών ομάδων και του κινήματος των αναπήρων.

 

Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και τέως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» της Ρένας Δούρου, Θοδωρής Σχινάς Στην εναρκτήρια ομιλία της Συνδιάσκεψης, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κώστας Ξυνογαλάς τόνισε ότι η παρούσα Νομαρχιακή Επιτροπή με την 4ετη διάρκεια (λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών) παρήγαγε ένα πολύ πλούσιο έργο με προμετωπίδα το Ολιστικό Στρατηγικό και Αναπτυξιακό Σχέδιο σε όλους τους τομείς για την Δυτική Αθήνα, που αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας, επιστημονικής τεκμηρίωσης και οδηγό υλοποίησης που θα φέρει την άνθηση σε όλη την Δυτική Αθήνα.

 

Η Δυτική Αθήνα διαχρονικά για τις συντηρητικές κυβερνήσεις αποτελούσε τον παρία. Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή μας κατοικεί το 13% του πληθυσμού της πατρίδας μας, η περιοχή μας είναι σε δυσχερή θέση και σε υστέρηση για τους εργαζόμενους, τις ευάλωτες ομάδες, για τις μειονότητες, γιατί η πολιτική της ΝΔ είναι απολύτως ταξική και βαθιά μεροληπτική.

 

Στην εκδήλωση κύρια ομιλήτρια ήταν η βουλευτής επικρατείας Έφη Ακτσιόγλου και χαιρέτισαν ο γραμματέας της νεολαίας Σύριζα Σωτήρης Αλεξίου, εκπρόσωποι δεκάδων φορέων της Δυτικής Αθήνας, σωματείων, συλλόγων, επαγγελματιών και οι βουλευτές του Δυτικού Τομέα Αθηνών Δ. Βίτσας, Γ. Δραγασάκης, Χ. Καφαντάρη και Π. Κουρουπλής.

 

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν το απόγευμα με την εκλογή του προεδρείου και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων που διήρκεσαν έως το βράδυ της επόμενης ημέρας.

Αν και ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία – η συζήτηση εκατοντάδων ανθρώπων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας – το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Συμμετείχαν όλο το διήμερο εκατοντάδες αντιπρόσωποι, με δεκάδες αξιολογότατες τοποθετήσεις . Φάνηκε η δύναμη της διάδρασης και της συμμετοχής μέσω παράλληλης γραπτής τοποθέτησης ή ερώτησης στο χώρο συζητήσεων (chatroom)και ταυτόχρονα για πρώτη φορά τόσοι αντιπρόσωποι παρακολούθησαν για τόσες πολλές ώρες τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Τοποθετήσεις που ήταν υψηλού επιπέδου, προωθητικές και με αγωνία για την τραγική κατάσταση που περιέρχεται η χώρα και οι γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

 

Οι εργασίες έκλεισαν με την ομόφωνη αποδοχή δύο ψηφισμάτων . Ένα που αφορούσε στο ζήτημα των ημερών, της έμφυλης βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης και της προσβολής αξιοπρέπειας και καταπίεσης στον εργασιακό χώρο και ένα ψήφισμα για το σταμάτημα της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής με βάση το νέο σχέδιο του κου Πατούλη, την ματαίωση των σχεδίων για εργοστάσιο καύσης και το οριστικό κλείσιμό του ΧΥΤΑ με την χωροθέτηση και κατασκευή νέων ΧΥΤΥ με βάση το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων που υπήρχε(πρόληψη, διαχωρισμός στην πηγή, ανάκτηση & ανακύκλωση υλικών, κομποστοποίηση – αξιοποίηση διαχωριζόμενων χρήσιμων υλικών, ταφή υπολειμμάτων - χωροθέτηση εγκαταστάσεων, με βάση την αρχή «κάθε περιοχή αναλαμβάνει το βάρος που της ανήκει »).

 

.Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής επιτροπής στην οποία και θα συμμετέχουν και τα νέα μέλη που προέρχονται από τη διεύρυνση που ξεκίνησε και συνεχίζεται στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος της Ν. Συνδιάσκεψης

             Θ. Σχινάς

Παρά τις εσωκομματικές διαδικασίες, οι οργανώσεις της Δ. Αθήνας συνέχισαν την εξώστρεφη δράση τους για την ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και την προβολή των απαιτήσεων της κοινωνίας με εξορμήσεις και με συνεχή επικοινωνία με φορείς της περιοχής.

Στις φωτογραφίες:

Εξορμήσεις σε λαϊκές αγορές, σε Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο Αττικόν.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας