Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κατηγορείται για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων - Πως τις διέπραττε! Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2021





Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, κατηγορούμενου για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και ο οποίος συνελήφθη την 1-3-2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.  

Πρόκειται για τον ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ Γεώργιο του Σάββα και της Βαΐτσας, γεννηθέντα την 28-1-1970 στη Γερμανία


 




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2791550 του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 18-5-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων. 

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός που προέβαινε συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Εξιχνιάστηκαν -76- περιπτώσεις απάτης

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 1-3-2021 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (2) εντάλματα σύλληψης και (3) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες. Συνεργοί του συλληφθέντος τυγχάνουν δύο ημεδαποί και αλλοδαπός, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 51χρονος από το 2018 είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.


Όσον αφορά τη μεθοδολογία, προσέγγιζε στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον Διευθυντή Τραπεζικού καταστήματος ή ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τους, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN . Κάποιες φορές τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου (προηγουμένου θύματος), αντί της δικής τους.

Στη συνέχεια, με την αφαιρεθείσα κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών και σε αγορά προϊόντων. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, αγόραζε με τις αφαιρεθείσες κάρτες, από περίπτερα και μίνι μάρκετ, προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για συμμετοχή σε παιχνίδια στοιχηματισμού.


Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -76- περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική ζημιά τον παθόντων να υπερβαίνει τις -175.000- ευρώ.

Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -13- κάρτες διαφόρων Τραπεζών και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας