Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τηλεδιάσκεψη Φορέων ΑΜΕΑ Δυτικής Αθήνας

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2021




«Η οικονομική κρίση μετά την πανδημία απειλεί τα κεκτημένα του αναπηρικού κινήματος»

Καταγραφή των προβλημάτων και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα με αναπηρία και οι φορείς τους, και μάλιστα στην εποχή του κορωνοϊού, επιχειρήθηκε στην πρώτη τηλεδιάσκεψη των φορέων ΑμεΑ Δυτικής Αθήνας, που διοργάνωσε χθες, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Την συζήτηση συντόνισε ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, ιδρυτής της κοινωνικής, διαδραστικής πύλης ενημέρωσης www.meallamatia.gr .

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σημείωσε ότι η Πολιτεία συχνά λησμονεί το Αναπηρικό Κίνημα, το οποίο δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι διεκδικητικό.

Ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι το «αναπηρικό κίνημα έχει στόχο τη συμμετοχή του ΑμεΑ στην εκπαίδευση, στην παραγωγή και σε άλλες δραστηριότητες και σκοπό την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα διακατέχεται από το στοιχείο της αλληλεγγύης και κεντρικό χαρακτηριστικό όχι την ανοχή, αλλά την αλληλοαποδοχή.»

Στις τοποθετήσεις τους, οι συμμετέχοντες σημείωσαν την ανάγκη να προωθηθούν ΑμεΑ στην απασχόληση, το ζήτημα των υπηρεσιών που θα ενταχθούν στην κάρτα αναπηρίας, την ανάγκη κρατικής επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων ΑμεΑ, τα οποία δεν μπορούν να έχουν αυτοχρηματοδότηση από τις οικογένειες των αθλητών, όπως τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία, καθώς και την επιχορήγηση των αγώνων εκτός του νομού που ζουν οι αθλητές με αναπηρία.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η απασχόληση ατόμων με νοητική αναπηρία που μπορούν να εργαστούν, να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην ένταξη των ΑμεΑ και να προσαρμοστούν στις δεξιότητες των ΑμεΑ τα τεστ επιλογής για πρόσληψη σε επιχειρήσεις, να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες κοινωνικοποίησης και να αυξηθεί η προσβασιμότητα. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς στέγες υποστηριζόμενης και αυτόνομης διαβίωσης, καθώς και ότι δεν πρέπει να αλλάζει η κυβερνητική πολιτική και τα προγράμματα των ΑμεΑ κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση.

Στη διάσκεψη πήραν μέρος , οι Χρήστος Κουκοβίνης από την «Ανοιχτή Αγκαλιά, Κώστας Σιάχος πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων (Π.Α.Σ.Κ.Α) και μέλος ΔΣ ΕΑΟΜΕΑ, ο Νίκος Λιανός Πρόεδρος του ΚΕΑ-ΑΜΕΑ Χαϊδαρίου, Ειρήνη Ζαχαρά, από το Γραφείο ΑμεΑ Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ευαγγελία Τζωρτζάκη του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου «Τυρταίος», Χρυσάνθη Γεωργαντά ΑΜΚΕ "career sign", Δημήτρης Αμπατζής πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, Διονύσης Γουράνιος Πρόεδρος της "Γέφυρα Ζωής", Χρυσάνθη Αυλωνίτου Περιφερειακή Σύμβουλος "Δύναμη Ζωής", Νικολέτα Δανιά Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Κάβουρας, Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας και Γιώργος Ταμπανιάν, από το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ήταν «η αρχή μιας προσπάθειας που φιλοδοξεί να ανοίξει τα ζητήματα αναπηρίας πανελλαδικά. Να κάνουμε διάλογο με τους μεγάλους φορείς που έχουν πανελλαδική παρέμβαση στα ζητήματα αναπηρίας, γιατί φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι δραματικές για τους αναπήρους. Η οικονομική κρίση που έρχεται μετά την πανδημία θα είναι απειλή για την διατήρηση των κεκτημένων. Καλώ σε εγρήγορση όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στα ζητήματα αναπηρίας.»


Αθήνα, 10 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας