Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΓΑΔΑ: Σκύλος δαγκώνει αστυνομικό και πυροβολείται - «Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ» ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2021

 

 

Σε ανακοίνωσή της για την υπόθεση, η ΓΑΔΑ υποστηρίζει τα εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό για να ελέγξει την καταγγελία και οι αστυνομικοί, μαζί με την καταγγέλλουσα και τον ιδιοκτήτη ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου ήταν τα δύο πίτμπουλ.

Εκεί όμως υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των ζώων και της γυναίκας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος, πυροβόλησε το ζώο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ίδιο μέσο, σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου σχηματίζεται δικογραφία και θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ο κηδεμόνας του ζώου αναφέρει πως ο αστυνομικός πυροβόλησε τον σκύλο την ώρα που ανέβαινε στην ταράτσα και τονίζει ότι δεν υπάρχει αίμα του στο σημείο

«Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ» ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

Διαφορετική διάσταση για τον τρόπο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό με τον αστυνομικό που σκότωσε ένα πίτμπουλ στο Γαλάτσι δίνει ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

Σύμφωνα με όσα είπε στο marketnews.gr, το σκυλί δεν δάγκωσε τον αστυνομικό και στην πολυκατοικία δεν πήγαν για να ελέγξουν την ευζωία των ζώων αλλά για άσχετο θέμα. Πρόσθεσε πως ήταν ένα ιδιαίτερα φιλικό σκυλί, υγιέστατο και ηλικίας 6,5 ετών, τον έλεγαν Ody (Odysseas) και ζούσε μαζί με ένα άλλο σκυλί με στέγαστρο και σπιτάκια στην ταράτσα της πολυκατοικίας με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ενοίκων.

Όπως δήλωσε ο κηδεμόνας του ζώου άφησε το σκυλί από τα χέρια του γιατί δεν ήθελε να τον φωτογραφίσει η καταγγέλουσα -για άσχετο λόγο με την υπόθεση- και τότε του έφυγε το σκυλί από τα χέρια. «Το σκυλί ήταν χαρούμενο και κουνούσε την ουρά του». Υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός που το πυροβόλησε δεν ήταν καν στην ταράτσα εκείνη τη στιγμή, είδε το σκύλο ανεβαίνοντας στην ταράτσα αμέσως μετά και έβγαλε το όπλο πυροβολώντας το στην καρδιά από το τελευταίο σκαλί για να φτάσει την ταράτσα. Ο κηδεμόνας του ζώου κατήγγειλε ακόμη ότι ο αστυνομικός έσκισε το μπατζάκι του μόνος του και τονίζει ότι δεν υπάρχουν αίματα του αστυνομικού και ουδέποτε τον πλησίασε επιθετικά το σκυλί του.


 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας