Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο σκύλος δάγκωσε τον αστυνομικό πριν αυτός τον σκοτώσει, επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ σε δεύτερη ανακοίνωση της

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2021

Παρά τις διαψεύσεις των ισχυρισμών της αστυνομίας από τους ιδιοκτητών σκύλου, που σκότωσε χθες εν ψυχρώ άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ στο Γαλάτσι, η ΕΛ.ΑΣ. εμμένει να αποδίδει την πλήρη ευθύνη στη συμπεριφορά του σκύλου για το περιστατικό για το οποίο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε διοικητική διερεύνηση.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η εκ των ιδιοκτητών του ζώου κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός «τράβηξε χωρίς λόγο το όπλο του και πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά».

Η αστυνομία με νέα ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο αστυνομικός δαγκώθηκε από τον σκύλο.

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά, λοιπόν, σε «δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» που αμφισβητούν το επιχείρημά της ότι ο αστυνομικός δέχτηκε πρώτα επίθεση υποστηρίζοντας ότι του «παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του ΕΚΑΒ και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας».

Προσθέτει δε πως ο εμπλεκόμενος, «σύμφωνα με τη γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει», αφού «έγινε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος» και του «του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή».

Την υπόθεση ανέδειξε η ιστοσελίδα zoosos.gr που αναφέρει όλο το χρονικό του περιστατικού και φιλοξενεί την καταγγελία του έτερου ιδιοκτήτη του πιτμπουλ για όσα έγιναν πριν τη θλιβερή κατάληξη.

 Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας