Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρίτων Αρσένης: Άρον άρον παρουσιάζουν την επιδημιολογική μελέτη του ΧΥΤΑ Φυλής που τόσο καιρό έκρυβαν

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2022

 

Ως εκ θαύματος, όχι μόνο βρέθηκε η χαμένη επιδημιολογική μελέτη του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά θα παρουσιαστεί εσπευσμένα αύριο όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκας.

 

 Ο Υπουργός ωστόσο δεν απάντησε στις κατηγορίες του Βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας Κρίτωνα Αρσένη, ότι η πρόσφατη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ Φυλής δεν έλαβε υπόψη τα πιο σημαντικά στοιχεία, τις επιπτώσεις στην υγεία από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ εδώ και 60 χρόνια.

 «Είναι προφανές ότι δεν θέλετε να την λάβετε υπόψη γιατί θα υποχρεωνόσασταν να απορρίψετε τους περιβαλλοντικούς όρους της συνέχισης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής» είπε ο Κρίτωνας Αρσένης απευθυνόμενος στον κ. Σκρέκα.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας, όπου οι πολίτες από την Πετρούπολη εώς τη Φυλή ζούνε μια καθημερινή δυσοσμία, με παιδιά και ενήλικες να χάνουν το δικαίωμα στην ανάσα.
 Επισήμανε τον ανοιχτό κρατήρα όπου ακόμη κοχλάζει η λυματολάσπη μετατρέποντας τον παλιό χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων σε ρευστή τοξική σούπα, ενώ τόνισε ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στις πρόσφατες καταγγελίες του για το θέμα ρίχνουν την ευθύνη οποιουδήποτε ελέγχου στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια με τη σειρά της στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται η εγκατάσταση και οι πολίτες να μην μπορούν ποτέ να βρουν το δίκιο τους.

https://kritonarsenis.us20.list-manage.com/track/click?u=2d11f2e4b6f4112cbc63f149d&id=4bf84d4063&e=11eea47d0c

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας