Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρ. Αρσένης: Εκατοντάδες χαμένες ώρες ανά εβδομάδα σε γυμνάσια και λύκεια της Δυτικής Αθήνας

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2022

Επικαιρη ερωτηση του βουλευτη Δυτικης Αθηνας Κρίτων Αρσένη 
προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Τα εκπαιδευτικά κενά -ήδη στο μέσον του σχολικού έτους- παραμένουν προκλητικά αμείωτα. Με 6.000 κενά μετά και τη β’ φάση προσλήψεων (αρχές Οκτωβρίου), με 212.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση μέσα στο 2021, με απουσίες χιλιάδων εκπαιδευτικών λόγω covid κατά το 5ο κύμα της πανδημίας, αυτή τη στιγμή η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ.

Το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω είναι σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 146 μαθητές από όλη τη Δυτική Αθήνα (Αιγάλεω, Περιστέρι, Ίλιον, Χαϊδάρι, Αγ. Βαρβάρα, κ.ά ακόμα και του όμορου δήμου της Αθήνας).


 Από την αρχή του σχολικού έτους η μονάδα αντιμετωπίζει σοβαρό προβλήματα έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας, ανεπαρκή μέτρα προφύλαξης από τη διάδοση του κορονοϊού (2-3 τμήματα σε αίθουσα 20 τ.μ.) και κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του νέου έτους 2022 στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω χάνονται 85 ώρες/ εβδομάδα σε βασικές και μη ειδικότητες.

Σε 1ο, 2ο και Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω χάνονται 33, 12 και 51 ώρες/ εβδομάδα αντίστοιχα σε βασικές ειδικότητες. Στο 2ο ΕΠΑΛ στο οποίο παρέχεται η επαγγελματική ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή, τα παιδιά δεν διδάσκονται τη σχετική ύλη. Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγάλεω (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αιγάλεω) χάνονται 27 ώρες/εβδομάδα και μάλιστα σε τομείς απ’ όπου οι μαθητές παίρνουν ειδικότητα όπως «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής». 
Αλλά και στα Γενικά λύκεια χάνονται ώρες όπως στο 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου 27 ώρες/εβδομάδα και το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω 20 ώρες/εβδομάδα από φιλολογικά, ξένες γλώσσες και πληροφορική.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα τμήματα ένταξης των σχολείων στη Δυτική Αθήνα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία υπολειτουργούν ενώ το υπουργείο αρνείται να εγκρίνει τη σύσταση νέων τμημάτων σε σχολικές μονάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ερωτάται η Υπουργός:

Δεσμεύεται να προσλάβει έστω και τώρα τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που απαιτούνται για να πληρωθούν τα παραπάνω σοβαρά κενά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κρίτων Αρσένης.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας