Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρ. Αρσένης: Χωρίς σχέδιο πάρα τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες κυβέρνηση και Περιφέρεια για τη Δυτική Αθήνα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022

 

O Βουλευτής ΜΕΡΑ25 κ. Κρίτων Αρσένης εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τις Πλημμύρες στη Δυτική Αθήνα και τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό για τη Δυτική Αθήνα:

Ανύπαρκτος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για τη Δυτική Αθήνα: αυτό είναι το συμπέρασμα από την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για τους κινδύνους από τις βροχοπτώσεις στην περιοχή.


Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Πέτσας για το πώς θα προστατευτούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Τρεις Γέφυρες. Η μόνη συγκεκριμένη απάντηση που έδωσε αφορούσε μία στένωση σε ένα τμήμα της οδού Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον, όπου όμως, με βάση τα έγγραφα που κατέθεσε, η άρση της ανεπάρκειας του δικτύου ομβρίων ακόμη “εξετάζεται”. Αυτός είναι ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός κυβέρνησης και Περιφέρειας για την περίοδο βροχών που μόλις ξεκινά.


Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις 25 Αυγούστου, όταν ύστερα από μια δυνατή βροχή οι δρόμοι μετατράπηκαν για μία ακόμη φορά σε ποτάμια στη Δυτική Αθήνα. Στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον το νερό μπήκε σε σπίτια, και αν η βροχή συνεχιζόταν για λίγη ώρα ακόμα θα είχαμε επανάληψη των καταστροφών του 2014. Στο Χαϊδάρι τα νερά σχεδόν κάλυψαν αυτοκίνητα στην οδό Στρατηγού Καραϊσκάκη, ενώ μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στην Πετρούπολη. Στις Τρεις Γέφυρες μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της.


Όλα αυτά συνέβησαν με μια βροχή που με βάση τα επιστημονικά στοιχεία ήταν ισχυρή αλλά όχι καταρρακτώδης. Τι θα συμβεί σε μια πιο έντονη βροχόπτωση στη Δυτική Αθήνα;

“Ελπίζουμε να προλάβουμε να έχουμε τουλάχιστον τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που είναι απαραίτητα, πριν από κάποια έκτακτη κατάσταση”, είπε στο τέλος της απάντησής του ο υφυπουργός Εσωτερικών. “Ελπίζει να προλάβει” λέει στους κατοίκους της περιοχής το υπουργείο αντί να μας λέει συγκεκριμένα τι έχει κάνει. Και δε λέει, γιατί δεν έχει κάνει. Τι θα συμβεί μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα; Θα πνίγεται η περιοχή και θα κινδυνεύουν ζωές;


Η πολιτική της Περιφέρειας με τη στήριξη της κυβέρνησης να προχωρά σε εγκιβωτισμούς και οχετοποιήσεις ρεμάτων, σε ακόμα μεγαλύτερο “τσιμέντωμα” ποταμών, είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Σε όλη την Ευρώπη, όλες οι χώρες αποκαλύπτουν τους ποταμούς τους, αποκαλύπτουν τα ρέματα, τα κάνουν ζώνες πρασίνου και τα απελευθερώνουν από τα εμπόδια που προκαλούν τις πλημμύρες. Έτσι μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προστατευτούν, και αυτός είναι ο μόνος δρόμος.

 

 Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας