Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ομάδες εθελοντών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γκρεμίζουν εμπόδια και ανοίγουν δρόμους για τα Άτομα με Αναπηρία σε καμπάνια ενημέρωσης στα δυτικά

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2022

Ομάδες εθελοντών, μελών των οργανώσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γκρεμίζουν εμπόδια, και ανοίγουν δρόμους για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, οργανώνοντας σειρά δράσεων ενημέρωσης για την αναπηρική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους δήμους της περιοχής μας.

Η κινητοποίηση μας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία, το Σάββατο 03.12.2022, κατά τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. 

Για εμάς, η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για Αφύπνιση, Αποδοχή, και Δράση! Ένα εκατομμύριο και πλέον συμπολίτες μας έχουν ορατές ή/και αόρατες αναπηρίες στην Ελλάδα μας!

Η ισότιμη συμμετοχή είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας σε μια δημοκρατική κοινωνία. Οι όποιες κατακτήσεις δεν μας εφησυχάζουν, αλλά κινητοποιούν, τα μέλη του κόμματος και τους φίλους του για νέες διεκδικήσεις στο πεδίο των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, και την υποχρέωση της πολιτείας για κοινωνική ένταξη, προτείνει ΝΕΑ μέτρα υποστήριξης:

  1. Αυξάνοντας το αναπηρικό επίδομα κατά 20%, διορθώνοντας τις αδικίες που έγιναν στο κοινωνικό κράτος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
  2. Στηρίζοντας το ανάπηρο παιδί και την οικογένεια, δημιουργώντας δομές φιλοξενίας με σύγχρονο ιατρικό και εξειδικευμένο προσωπικό.
  3. Επαναφέροντας τα σχολικά γεύματαγια όλα τα παιδιά (με αναπηρία ή μη).
  4. Εξασφαλίζοντας προσωπικό φροντιστή για 70.000 άτομα με αναπηρία. 
  5. Eξασφαλίζοντας εργαλεία αξιοπρέπειας χωρίς επιβαρύνσεις (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ.).
  6. Δημιουργώντας20 προσβάσιμες γειτονιές.
  7. Διευκολύνοντας την επικοινωνία του ανάπηρου συμπολίτη με το Δημόσιο, απλοποιώντας τις διαδικασίες.

 

 

πηγή

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας