Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρ.Αρσένης: 9o Αιγάλεω: συνεχίζονται οι εξώσεις και επεκτείνονται σε Νέα Σμύρνη και άλλους δήμους

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης ζητάει απαντήσεις για σειρά σχολικών μονάδων που βιώνουν την αγωνία επαπειλούμενων διωγμών.

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2023

Επίκαιρη Ερώτηση Προς Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: 9o Αιγάλεω: συνεχίζονται οι εξώσεις και επεκτείνονται σε Νέα Σμύρνη και άλλους δήμους.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής μου στην Ολομέλεια την 20η Ιανουαρίου με θέμα την έξωση των παιδιών από το 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για άμεση νομοθετική ρύθμιση και 3ετή επίταξη του κτιρίου. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Είναι γνωστό ότι πολλά σχολεία της χώρας και μαζί εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ‘κρατούνται όμηροι’ σε ένα ανασφαλή σχολικό βίο όμηροι δημοσίων φορέων που θα έπρεπε να διαχειρίζονται τις σύγχρονες δημόσιες σχολικές υποδομές. Κάθε χρόνο τα παιδιά υπομένουν μια διασπαστική διαδικασία από τον μαθησιακό τους στόχο καθώς δεν ξέρουν αν θα έχουν σχολείο ή όχι.

Για το 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, τα οποία στεγάζονται στο κτίριο της ‘Εστίας’ η απειλή της έξωση υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια. Στις 25 Ιανουαρίου υπήρξε προφορική δέσμευση από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ‘πως τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν’. Το 6ο Νηπιαγωγείο απειλείται με έξωση για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η ομαλή λειτουργία του σχολείου έχει διαταραχθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στο οποίο στεγάζεται το νηπιαγωγείο είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ ιδιωτών και του Δήμου τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα.

Ερωτάται ο Υπουργός


Πότε θα κατατεθεί η τροπολογία για την επίταξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω;


Δεσμεύεστε να περάσετε τροπολογία για αναστολή εξώσεων σε σχολεία σε λειτουργία;


Ο ερωτών Βουλευτής


Κρίτων Αρσένης

 

Ακολουθήστε μας