Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανταπόκριση περιοδεία ΚΚΕ στο Δαφνί - Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στο Δυτικό Τομέα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023

 


Περιοδεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί και συγκεκριμένα σε Ψυχιατρικά Τμήματα Εισαγωγών, σε τμήματα του 18 ΑΝΩ και τμήματα εργοθεραπείας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στο Δυτικό Τομέα.


Ο Γ.Σιδέρης ανάμεσα στα άλλα είπε: 

 


"Ένα από τα μεγάλα θέματα ταύτισης των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων πέρα από την ακρίβεια, τους μισθούς, τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο, την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς είναι το μεγάλο θέμα της ψυχικής υγείας. Πριν λίγες μέρες βγήκε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία το οποίο πέρα από τις φιοριτούρες και τα μεγάλα προπαγανδιστικά λόγια δεν αλλάζει το παραμικρό σε σχέση με τη στρατηγική που ακολουθήθηκε με τα Ψυχαργώς 1,2 και 3. Για άλλη μία φορά στο όνομα της αποασυλοποίησης και της αποιδρυματοποίησης θα κλείσουν δομές και κλίνες, θα παραδοθεί περισσότερο αυτός ο ευαίσθητος τομέας στις ΜΚΟ, στις ΑΜΚΕ και σε ιδιώτες για να αποφορτιστεί κι άλλο ο κρατικός προϋπολογισμός. Ολες άλλωστε οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έχουν διαμορφώσει την πολιτική της ψυχικής υγείας και της περίθαλψης των ασθενών με ψυχικές διαταραχές με βάση τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις της ΕΕ. Η καθεμία προώθησε βήμα - βήμα την αντιδραστική πολιτική της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης αγνοώντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, καταδικάζοντας τους ασθενείς σε άθλιες ιδρυματικές συνθήκες περίθαλψης στα δημόσια και ιδιωτικά άσυλα, ή στην απομόνωση στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. 


Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα και συμπόρευση και στις εκλογές γιατί εκτός από την καθημερινή μας παρουσία θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν στο επίκεντρο οι πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και των ψυχικά πασχόντων. Να δυναμώσει ο αγώνας για πρόληψη σε όλα τα επίπεδα, για Κέντρα Ψυχικής Υγείας τμήμα των ενιαίων λειτουργικά Κέντρων Υγείας, τα οποία θα επιτελούν τη φροντίδα της κοινότητας σε κάθε επίπεδο υπηρεσιών, για ειδικές υπηρεσίες παιδικής και εφηβικής ηλικίας, κέντρα πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, για στελέχωση των τμημάτων οξέων περιστατικών και των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων, για κλινικές στις οποίες θα υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές που μοναδικό κριτήριο για τη λειτουργία τους θα είναι η θεραπεία των ασθενών, και όχι το στοιβαγμα τους σε αποθήκες ψυχών".



 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας