Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - Στο θέατρο του δημαρχείου Περιστερίου

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2023



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθήνας παρουσιάστηκε στις 21/2/23 στο θέατρο του δημαρχείου Περιστερίου από τις Τομεακές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών Αττικής.

Παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θέμης Γκιώνης και Γιάννης Πρωτούλης και τα μέλη της ΚΕ Στέφανος Λουκάς και Γιώργος Παναγής. Η παρουσίαση των υποψηφίων έγινε από την Σπυρέτα Παναγή, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών η οποία τόνισε:

«Σας παρουσιάζουμε σήμερα το σύνολο του ψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας. Ενα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από αγωνιστές, συντρόφους που όλ' αυτά τα χρόνια δίνουν καθημερινές μάχες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις, που μπαίνουν μπροστά για τη διεκδίκηση βασικών εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Ολοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη ώστε από τη Δυτική Αθήνα να σταλεί μήνυμα ενίσχυσης του Κόμματος, να συμβάλλουμε στην άνοδο του ποσοστού του Κόμματος συνολικά και στην Αττική. Να εκφραστεί και στην κάλπη η μεγάλη απήχηση των θέσεων και της δράσης του Κόμματος όλ' αυτά τα χρόνια, αυτό που συναντάμε στην καθημερινή μας επαφή με το λαό.

Ο λαός της Δυτικής Αθήνας έχει κάθε λόγο και συμφέρον να εμπιστευτεί και να στηρίξει το ΚΚΕ, αφού με τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο δρόμο του αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός για πολλοστή φορά την κρίση του συστήματος, για να διεκδικήσει μέτρα προστασίας της ζωής του στην περίοδο της πανδημίας, για να εξασφαλίσει σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για τα παιδιά του, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια και σε βασικά είδη για τη ζωή μας.

Τώρα είναι η ώρα και στην κάλπη να εκφραστεί η δυσαρέσκεια, το "δεν πάει άλλο", το "κάτι πρέπει να γίνει". Και αυτό που κρίνεται από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών, για να είναι δυνατός και ο λαός να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική όποιας κυβέρνησης και αν προκύψει.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος, γιατί την επομένη των εκλογών ο λαός θα την βρει στο πλάι του στους αγώνες και μέσα στη Βουλή για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του, για ενίσχυση του συστήματος Υγείας, στην πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, για να χτιστούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, για να διαμορφωθούν ελεύθεροι χώροι και αθλητικές εγκαταστάσεις για να αθλείται η νεολαία και ο λαός της Δυτικής Αθήνας, για να κλείσει το αίσχος της χωματερής που μολύνει τις περιοχές μας, όπως κάναμε και όλ' αυτά τα χρόνια με εκατοντάδες ερωτήσεις του Κόμματός μας στη Βουλή για όλ' αυτά τα θέματα.

Καλούμε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, να θυμηθεί πόσες φορές προδόθηκε από τους δήθεν σωτήρες, πόσες φορές απογοητεύτηκε επειδή πίστεψε ότι επιλέγει το μικρότερο κακό, που τελικά οδηγούσε σε μεγαλύτερο κακό. Με την ψήφο του να μη δείξει ανοχή στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, αντίθετα να ενισχύσει το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που θέλει και μπορεί με την καθημερινή πάλη, μέσα και έξω από τη Βουλή, να βάλει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική.

Να στηρίξει το ΚΚΕ που είναι το μόνο προοδευτικό και σύγχρονο κόμμα, ακριβώς γιατί παλεύει για την ανατροπή ενός συστήματος που έχει σαπίσει και η μπόχα του υπάρχει σε κάθε πτυχή της ζωής και όχι για τη διαιώνισή του και τη δήθεν καλυτέρευσή του.

Αν αυτό για κάποιους σημαίνει ότι είμαστε κολλημένοι, τους λέμε πως ναι:

Είμαστε κολλημένοι και αταλάντευτοι στην υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση του οχτάωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Είμαστε κολλημένοι για να αναπτυχθούν οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες ενάντια στην αυθαιρεσία, στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και του κρατικού μηχανισμού.

Είμαστε κολλημένοι με την αποκάλυψη των κινδύνων από την εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό. Για να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και στρατιωτικοί, για να ξηλωθούν οι βάσεις που έχουν γεμίσει όλη την Ελλάδα με την υπογραφή και τη στήριξη όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως.

Ολοι αυτοί, ακριβώς επειδή το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, δεν έχουν κανένα κόλλημα να μεταλλάσσονται από "αντιμνημονιακοί" σε "μνημονιακούς", να απορρίπτουν τροπολογίες που καταθέτει το ΚΚΕ για ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια, για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δεν έχουν κανένα κόλλημα να ψηφίζουν από κοινού τα μισά και πλέον νομοσχέδια που έφερε την περασμένη τετραετία η ΝΔ στη Βουλή.

Δεν έχουν κανένα κόλλημα να χειροκροτούν τους φασίστες του τάγματος Αζόφ στη Βουλή ως "μαχητές της δημοκρατίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό". Ούτε να συναντιούνται με ακροδεξιούς στην Καστοριά, αναζητώντας εκλογική πελατεία.

Στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων συνολικά, αλλά και στη Δυτική Αθήνα υπάρχουν δοκιμασμένα στελέχη τους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Υπάρχουν βουλευτές που έχουν ψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια (αριστερά και δεξιά), το κλείσιμο νοσοκομείων, όπως το Λοιμωδών, και Κέντρων Υγείας, το νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, το νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου που καταργεί συλλογικές διαπραγματεύσεις και βάζει εμπόδια στην απεργία, έχουν ψηφίσει ως ιδιώνυμο αδίκημα την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, αφού θεωρούν ότι σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί, γι' αυτό και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μόνο... 25.672 πλειστηριασμοί.

Απέναντι σε όλους αυτούς, το ΚΚΕ έχει στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για να αντιπαλέψουν και να μπλοκάρουν όλα όσα αντιλαϊκά ψήφιζαν από κοινού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ».




Το ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα

Πέρρος Γιώργος, Ιδ. Υπάλληλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Δάγκα Παρασκευή, Κοινωνική Λειτουργός, Mέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του τμήματος για τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση. Δημοτική Σύμβουλος Αιγάλεω, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.

Καραγιάννης Νίκος, Λογιστής, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου. Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων στο 7ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, μέλος ΔΣ του αθλητικού σωματείου «Φιλαθλητικός» ΑΣ.

Καραντούσας Εμμανουήλ, Ιδ. Υπάλληλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων-Ποτών.

Καρανάσιου Ελένη, Eργαζόμενη στις ΚΤΥΠ ΑΕ, Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας.

Μιχαήλ Αναστασία, Νηπιαγωγός, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός», μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων -Καματερού.

Μπεκιάρη Ειρήνη, Ιδ. Υπάλληλος, Γραμματέας του σωματείου Χρηματοπιστωτικού, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 22ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου.

Μπόμπολη Αφροδίτη, Δασκάλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παπανικολάου Πέτρος, Αυτοαπασχολούμενος γιατρός ορθοπεδικός, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω.

Πετρόπουλος Βασίλειος, Εργαζόμενος ΟΤΑ, μέλος ΕΕ ΠΟΕ - ΟΤΑ, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ.

Σελέκος Μιχάλης, Συνταξιούχος, πρ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, πρ. πρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (πρ. Λοιμωδών), μέλος της γραμματείας ΕΕΔΥΕ.

Σερίφης Ευάγγελος, Μουσικός παραγωγός και εκπαιδευτικός, μέλος του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο Βύρων».

Σιδέρης Γιώργος, Γιατρός ΩΡΛ-Χειρουργός Κεφαλής τραχήλου στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», μέλος ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομείων Γιατρών Ελλάδας, γραμματέας σωματείου εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Σίμος Ευάγγελος, Εργαζόμενος στον επισιτισμό, Ιδ. Υπάλληλος, πρ. Δήμαρχος Πετρούπολης, Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης.

Τσιρογιάννη Αλεξάνδρα, Ιατρός βιοπαθολόγος, διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ). Δ/ντρια Επιστημονικά και Διοικητικά υπεύθυνη στο τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», πρ. πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας, μέλος ΔΣ Ενωσης Επιστημονικού Προσωπικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μέλος Πειθαρχικού συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανοσογενετικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Αυτοανοσίας.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας