Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρ. Αρσένης: “Φουλ ολοταχώς” από την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση του πάρκου Τρίτση

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2023

Παραδέχεται στη βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ότι το Πάρκο Τρίτση είναι δάσος -και την ίδια ώρα η κυβέρνησή του σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση Πατούλη ετοιμάζεται να ρίξει τσιμέντο στο πάρκο και να βάλει μέσα ιδιώτες για να κερδίζουν χρήματα, καταγγέλλει ο Κρίτων Αρσένης, φέρνοντας στη Βουλή την απόπειρα real estate στο Πάρκο, με επίκαιρη ερώτηση.

Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο κ. Πατούλης προτείνει τη διάλυση και τσιμεντοποίηση του Πάρκου Τρίτση, μετατρέποντας σταδιακά αυτό το τελευταίο μητροπολιτικό πάρκο σε ένα νέο "Ελληνικό", με ενοικιαζόμενα δεντρόσπιτα, ποδηλατόδρομους -ποδηλατόδρομος δεν υπάρχει στο Πάρκο Τρίτση αλλά θα κάνει ο κ. Πατούλης ποδηλατόδρομους σε αερογέφυρες-, μετατροπή του καναλιού σε εμπορικό δρόμο με καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, νέο πάρκινγκ στη νότια λίμνη και τσιμέντο, τσιμέντο, τσιμέντο».

Ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι «πρώτα από όλα υπάρχει το Ρυθμιστικό» που «είχε περιγράψει τις χρήσεις γης». Ο κ. Αμυράς γνωρίζει καλά πως αυτό ακριβώς το Ρυθμιστικό Σχέδιο τονίζει ότι το πάρκο είναι υγρότοπος. Φιλοξενεί ένα στα δύο είδη πουλιών της χώρας που είτε περνούν, είτε φωλιάζουν και ζουν εκεί. 

 

Ο βουλευτής ΜΕΡΑ25 Β2 Δυτικής Αθήνας τόνισε: «Μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του κράτους ότι είναι όλο δασικό. Βρίσκεται στην πιο υποβαθμισμένη γειτονιά του λεκανοπεδίου, τη δυτική Αθήνα, σε απόσταση αναπνοής από τον ΧΥΤΑ Φυλής και το Θριάσιο, και είναι η "ανάσα" της δυτικής Αθήνας». Ο υφυπουργός παραδέχτηκε τον χαρακτήρα του πάρκου λέγοντας ότι «βεβαίως και έχει δασικό χαρακτήρα το Πάρκο και το βλέπουμε και χάρη στους δασικούς χάρτες».

Μας είπε ο κ. Αμυράς ότι έγινε «ανοιχτή συζήτηση» για το θέμα -αλλά «ξέχασε» να μας πει τι συνέβη σε αυτή. «Όλοι οι φορείς που αναφέρετε πήγαν και το καταδίκασαν», ανέφερε ο Κρίτων Αρσένης, που εξήγησε ότι το μόνο πράγμα το οποίο χρειάζεται το πάρκο είναι η στεγανοποίηση των λιμνών, η εξοικονόμηση νερού για να ποτίζεται η έκταση και να «πρασινίσει» κι άλλο, και παγκάκια για να κάθονται οι επισκέπτες.

Κυβέρνηση-Περιφέρεια έχουν άλλα σχέδια. Θέλουν να τσιμεντώσουν και το Πάρκο Τρίτση, να κατασκευάσουν εμπορικούς δρόμους, συνεδριακά κέντρα και πάρκινγκ, προχωρώντας ουσιαστικά σε ιδιωτικοποίηση αυτού του ελεύθερου δημόσιου χώρου αναψυχής.

Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 σχολίασε: «Ένα πράγμα έχει αυτός ο τόπος -το Πάρκο Τρίτση-, και είναι ο τόπος που θα πάει ο πολίτης της Αθήνας, θα πάρει τα παιδιά του και θα συναντήσει τη φύση μέσα στην Αθήνα, μέσα στον αστικό ιστό. Και αυτό θα το τσιμεντώσετε; Μπορεί να έχουν μάθει να κάνουν έτσι τα πράγματα ο κ. Πατούλης και άλλοι. Στο Πάρκο Τρίτση αυτό δε θα περάσει».

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας