Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας- ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival / «Βγαίνουμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2023

  • Σάββατο 13 Μαΐου Πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου (Περιστέρι, Μετρό Περιστέρι)

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ, διεξάγουν το Σάββατο στις 13 Μαΐου φεστιβάλ, όπου καλούν τους νέους και τις νέες που αγωνιούν και προβληματίζονται, να δώσουν ηχηρό παρών.  Όπως επισημαίνεται, η νέα γενιά θα δώσει μήνυμα πολιτικής αλλαγής, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επί κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η νέα γενιά είναι βυθισμένη στην εργασιακή επισφάλεια, την αβεβαιότητα και τον διαρκή φόβο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να καταλάβουμε όλες και όλοι την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ και υπέρ ποιων ενδιαφέρθηκε, πολιτική που στην κορυφή της ατζέντας έχει την καταπάτηση κάθε θεμελιώδους δικαιώματος σε υγεία, παιδεία, στέγη, ελευθερίες.

 

Στην πραγματικότητα, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να κλείσει το μάτι στα συμφέροντα των λίγων ευνοούμενων, έδωσε τα καλύτερα εχέγγυα στην αστική τάξη, ιδιωτικοποιώντας κάθε δημόσιο αγαθό, επιλέγοντας να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πολλών που ζουν με κουπόνια, που ζουν για να εργάζονται επισφαλώς και αδιάκοπα».

Σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο τονίζεται ότι «η νέα γενιά, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν μέσα στις κρίσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, βγαίνουν μπροστά για να τα αλλάξουν όλα, με τα κινήματα απέναντι στην αστυνομική καταστολή τη περίοδο του εγκλεισμού, με την αντίσταση απέναντι στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Ιδρύματα, με το πολύχρωμο κίνημα των καλλιτεχνών και τελευταία, με το δυστύχημα στα Τέμπη που ενεργοποίησε αντανακλαστικά ανθρώπων και κυρίως νέων που ζητούσαν το αυτονόητο: το 2023 να μην κοστίζει η ζωή τους μερικά ευρώ και να μην εξαρτάται από την αμέλεια ενός υπουργού που επιλέγει να μην ακούει τα αιτήματα των εργαζομένων για ασφαλείς μετακινήσεις».

Επιπλέον,  η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ επισημαίνουν «ότι οι νέοι και οι νέες που αγωνιούμε, συμμετέχουμε, αντιδρούμε, προτείνουμε και αγωνίζομαστε να αλλάξουμε τον κόσμο, καλούμαστε να φτιάξουμε μια κοινωνία που να μας χωράει όλους, χωρίς ανισότητες, χωρίς διακρίσεις, με δικαιοσύνη παντού, συμπληρώνοντας ότι «πάμε κάλπη, για να μην τους κάνουμε το χατίρι να αποφασίσουν αυτοί για εμάς! Πάμε κάλπη για ανοιχτά πανεπιστήμια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δουλειά με δικαιώματα, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Πάμε κάλπη και στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ενα μέλλον που μας αξίζει»

Τέλος, καλείται «κάθε νέος και νέα να έρθει μαζί μας σε αυτό το ταξίδι με σταθμούς:

18:30 Εκδήλωση-συζήτηση

«Βγαίνουμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, χτίζουμε το μέλλον μαζί»

• Αλέξανδρος Γερολυμάτος. Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

• Αντιλιάν Κοτζάι. Υποψήφιος Βουλευτής  Β Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ 

• Διάνα Βουτυράκου. Υποψήφια Βουλεύτρια Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Φεστιβάλ

21:00 Ικαριώτικο Γλέντι με τους Κιουρντί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να καταλάβουμε όλες και όλοι την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ και υπέρ ποιων ενδιαφέρθηκε, πολιτική που στην κορυφή της ατζέντας έχει την καταπάτηση κάθε θεμελιώδους δικαιώματος σε υγεία, παιδεία, στέγη, ελευθερίες.

Στην πραγματικότητα, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να κλείσει το μάτι στα συμφέροντα των λίγων ευνοούμενων, έδωσε τα καλύτερα εχέγγυα στην αστική τάξη, ιδιωτικοποιώντας κάθε δημόσιο αγαθό, επιλέγοντας να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πολλών που ζουν με κουπόνια, που ζουν για να εργάζονται επισφαλώς και αδιάκοπα.

Με αυτήν την ανάλγητη πολιτική, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει σε ακραίες συνθήκες την αντικανονικότητα που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την τελευταία τετραετία το φάντασμα του νεοφιλελευθερισμού δεν πλανιέται απλά στον ουρανό της Ελλάδας, αλλά ζει και παρασιτεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυταρχισμός, αστυνομοκρατία, κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών, αδιαφάνεια παντού, ακόμα και στη δικαιοσύνη, ακρίβεια, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, μπίζνες με τους κολλητούς: αυτή είναι η αντικανονικότητα που έφερε για την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

«Η νέα γενιά σε θέση μάχης !»

 Η νέα γενιά, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν μέσα στις κρίσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, Βγαίνουν μπροστά για να τα αλλάξουν όλα, με τα κινήματα απέναντι στην αστυνομική καταστολή τη περίοδο του εγκλεισμού, με την αντίσταση απέναντι στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Ιδρύματα, με το πολύχρωμο κίνημα των καλλιτεχνών και τελευταία, με το δυστύχημα στα Τέμπη που ενεργοποίησε αντανακλαστικά ανθρώπων και κυρίως νέων που ζητούσαν το αυτονόητο: το 2023 να μην κοστίζει η ζωή τους μερικά ευρώ και να μην εξαρτάται από την αμέλεια ενός υπουργού που επιλέγει να μην ακούει τα αιτήματα των εργαζομένων για ασφαλείς μετακινήσεις.

Εμείς, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ, οι νέοι και οι νέες που αγωνιούμε, συμμετέχουμε, αντιδρούμε, προτείνουμε και αγωνίζομαστε να αλλάξουμε τον κόσμο, καλούμαστε να φτιάξουμε μια κοινωνία που να μας χωράει όλους, χωρίς ανισότητες, χωρίς διακρίσεις, με δικαιοσύνη παντού

"Πάμε κάλπη, για να μην τους κάνουμε το χατίρι να αποφασίσουν αυτοί για εμάς! Πάμε κάλπη για ανοιχτά πανεπιστήμια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δουλειά με δικαιώματα, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Πάμε κάλπη και στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ενα μέλλον που μας αξίζει"

Καλούμε κάθε νέο και νέα να έρθει μαζί μας σε αυτό το ταξίδι με σταθμούς:

18:30 Εκδήλωση-συζήτηση

«Βγαίνουμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, χτίζουμε το μέλλον μαζί»

• Αλέξανδρος Γερολυμάτος. Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

• Αντιλιάν Κοτζάι. Υποψήφιος Βουλευτής  Β Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ 

• Διάνα Βουτυράκου. Υποψήφια Βουλεύτρια Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

21:00 Ικαριώτικο Γλέντι με τους Κιουρντί

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας