Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ελένη Σταύρου: Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2023

 

Ανοιχτή επιστολή της Ελένη Σταύρου προς τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας με αφορμή την υποψηφιότητά της για περιφερειακή σύμβουλος Δυτικού Τομέα με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού

 "Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας
με αφορμή την υποψηφιότητά μου για περιφερειακή σύμβουλος Δυτικού τομέα με την ανεξάρτητη παράταξη του Γιάννη Σγουρού.

 Αγαπητές Φίλες και Φίλοι
Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες

Η Δυτική Αθήνα είναι ο τόπος μου και συγκεκριμένα το Περιστέρι, όπου γεννήθηκα και ζω.
Γνωρίζω, μέσα από την ενεργή συμμετοχή μου σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα, τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα της περιοχής, που έχουν σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
 
Η Δυτική Αθήνα χαρακτηρίζεται από έντονες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανισότητες, όπως για παράδειγμα λόγω της πολύχρονης λειτουργίας της χωματερής της Φυλής, της μεγάλης συγκέντρωσης ρυπογόνων βιομηχανιών και των σημαντικών ελλείψεων σε χώρους αστικού πρασίνου.

Χρειάζεται μια νέα περιφερειακή διοίκηση, που δεν θα νοιάζεται μόνο για την οικονομική μεγέθυνση, αλλά θα εστιάζει κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη βιωσιμότητα, τη συμπερίληψη και τον πολιτισμό και θα μπορεί να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αιχμηρές, προοδευτικές προτάσεις όλα τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, όπως:
⦁    τον χρόνιο περιβαλλοντικό ρατσισμό,
⦁    τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες,
⦁    την έλλειψη επαρκών δημόσιων δομών κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης,
⦁    τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και
⦁    την άνιση κατανομή των κονδυλίων της περιφέρειας Αττικής μεταξύ των αντιπεριφερειών για έργα υποδομής, που μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ της Δυτικής και των υπόλοιπων περιοχών της Αττικής.

Η Δυτική Αθήνα χρειάζεται ανθρώπους που ξέρουν να αγωνίζονται, να μιλούν ανοιχτά για την καρδιά του προβλήματος και να διεκδικούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο, ισότιμη για όλους τους πολίτες και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Για όλους αυτούς του λόγους, δέχθηκα με χαρά την τιμητική πρόσκληση του Γιάννη Σγουρού να είμαι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Αυτοδιοικητική Παράταξή του, γιατί ως πρώην Περιφερειάρχης Αττικής γνωρίζει και κατανοεί τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών και η προηγούμενη θητεία του χαρακτηρίστηκε από εντιμότητα, εργατικότητα και οργανωτικότητα, χαρακτηριστικά που χρειάζεται η Αττική σήμερα.

Για όλα αυτά τα αυτονόητα αγωνίζομαι διαχρονικά και για αυτά θα αγωνιστώ και τώρα, για τη Δυτική Αθήνα που μας αξίζει. Για να ακουστούν τα μεγάλα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα της περιοχής μας και να διεκδικήσουμε αιχμηρές, προοδευτικές, δίκαιες και βιώσιμες λύσεις για όλους. Το χρωστάω στον τόπο μου, στα παιδιά μου, στην κοινωνία.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι αποκλειστικά ανδρική υπόθεση. Οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να έχουν ενεργό και δυναμικό ρόλο, όχι μόνο με την παρουσία τους στα ψηφοδέλτια, αλλά και με την ουσιαστική τους συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, πριν και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώνει, να αμβλύνει τις ανισότητες, να δίνει χώρο στην διαφορετικότητα και να είναι απέναντι σε κάθε είδους ρατσισμό, διαφθορά και πελατειακή αντίληψη.

Με αυτές τις σκέψεις, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις περιφερειακές εκλογές 

Ζητώ τη στήριξή σας και την ψήφο σας

Χρειάζομαι την αγάπη, τη στήριξη και τη βοήθεια όλων σας. Μόνο μαζί θα καταφέρουμε να ακουστεί ηχηρά η φωνή μας.

Καλό, συλλογικό μας αγώνα

Ελένη Σταύρου
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα με την Ανεξάρτητη παράταξη του Γ. Σγουρού
Πολιτικός Επιστήμονας – Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Email:          Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα   https://estavrou.gr/

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας