Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: Ρόζα Λούξεμπουργκ Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024

 

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024|19:00 – 20:30.

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη - Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης. Θησείο, Τ.Κ. 11851, Μετρό: Κεραμεικός.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται τεκμηριωμένα, η άλλη πλευρά της επαναστάτριας Ρόζας Λούξεμπουργκ, αυτής της Βοτανολόγου και της παθιασμένης με τη φύση.

Η επιστημονική, πολιτική, κοινωνική, οικολογική πλευρά της επαναστάτριας Ρόζας Λούξεμπουργκ, χάνεται (ή δεν διακρίνεται ευκρινώς) μέσα στο μεγάλο συγγραφικό της έργο, και καλύπτεται από άλλα σπουδαία γεγονότα όπως η αποχώρησή της από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και η συμμετοχή της στη δημιουργία του Σπάρτακου και του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, στην κριτική της Ρώσικης Επανάστασης, στις πολύχρονες φυλακίσεις της και τέλος από τη δολοφονία της.

Στην εκδήλωση και στην προβολή της “’άλλης πλευράς” της Ρ.Λ. συμμετέχουν οι: Κώστας Φωτεινάκης (Πρόεδρος των ΦτΦ και ερευνητής ), Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος, (καθηγητής Βοτανικής & Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών), Νίκος Οικονομίδης (ζωγράφος, δημιούργησε την προσωπογραφία της Ρ.Λ), Κερασία Σαμαρά (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Γιώργος Κομπογιάννης (πιανίστας, ενορχηστρωτής, συνθέτης), Βαγγέλης Βαζάκας (ηθοποιός), Ζωγραφιά Μεντεσίδου (ηθοποιός), Πηνελόπη Σκαλκώτου (ηθοποιός), Άλκηστις Βίτσα (Γεωπόνος), Φοίβος Ζαντές (Φοιτητής Φιλοσοφικής, Ποιητής). Την μετάφραση του ποιήματος του Μπέρτολντ Μπρέχτ “Μπαλάντα για το πνιγμένο κορίτσι” έκανε ειδικά για την εκδήλωση ο Ιωάννης Αποστολόπουλος (ποιητής.]

Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση: 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας