Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πώς θα γίνει η πληρωμή φόρων σε… άτοκες δόσεις

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2021

 

Μέχρι πότε καταβάλλονται οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου – Τι γίνεται με το μπόνους έκπτωσης 3%


Τη δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με πιστωτικές κάρτες, μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες στους φορολογούμενους.

  • Μέσω των πιστωτικών καρτών των τραπεζών και με άτοκες δόσεις μπορούν επίσης να εξοφληθούν ο ΕΝΦΙΑ και λοιπές Βεβαιωμένες Οφειλές εκτός Ρύθμισης.

Άλλες ψηφιακές ευκολίες

Ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι εξοφλούν τις οφειλές τους από το internet και mobile banking των τραπεζών, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια ανοίγονται σε σταθερή βάση νέοι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ενεργών χρηστών, τόσο στο internet όσο και στο mobile banking να έχει ξεπεράσει πλέον τα 3,7 εκατομμύρια.

  • Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλούν ανάλογα με την τράπεζα το φόρο εισοδήματος και άλλες οφειλές μέσω του δικτύου των ΑΤΜ των τραπεζών, του phone banking, καθώς και των κέντρων αυτόματων πληρωμών των τραπεζών.


Μπορούν φυσικά να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) μπορεί να γίνει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ για την παροχή της έκπτωσης 3% τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
Πως μπορείτε να αναπληρώσετε τον φόρο

  • Πέραν από τις οκτώ δόσεις που δίνει ο νόμος για την καταβολή του φόρου εισοδήματος οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν προχωρήσουν σε ρύθμιση με σχετική επιβάρυνση. Ο εναλλακτικός τρόπος αποπληρωμής είναι η πάγια ρύθμιση οφειλών βσε 24 έως 48 δόσεις, ανάλογα με το είδος της οφειλής Για τις τρέχουσες τακτικές φορολογικές οφειλές των φορολογουμένων, παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής της οφειλής είτε σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 4,68% ετησίως είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 6,18% ετησίως.


Οι τρόποι είναι:

  • Έως οκτώ δόσεις: Εάν η φορολογική δήλωση υποβληθεί έως 10 Σεπτεμβρίου τότε οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 7 δόσεις.
  • Πάγια ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις: προσφέρει 12 ή 24 δόσεις προκειμένου να εξοφλήσει τον φόρο εισοδήματος. Η ρύθμιση αυτή είναι έντοκη και το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις.
  • Εφάπαξ εξόφληση: εάν ο φορολογούμενος εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος 31 Αυγούστου τότε θα έχει έκπτωση 3%. Μπορεί να γίνει και με εξόφληση ολόκληρου του ποσού με πιστωτική κάρτα. Επίσης, ο φορολογούμενος θα έχει έκπτωση 3% στον φόρο και θα τον πληρώσει σε 12 άτοκες δόσεις.


ΕΝΦΙΑ. Επανακαθορίζονται για το 2021 οι προθεσμίες καταβολής των προβλεπόμενων μηνιαίων δόσεων [έξι ισόποσες] του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 και η τελευταία μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022. Καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ. Οι διατάξεις – ανάσα που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνουν ρύθμιση σε 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις ( με επιτόκιο 2,5%) μόνο για τα φορολογικά χρέη ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ (αλλά και για τις ασφαλιστικές εισφορές) που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, με καταβολή της 1ης δόσης τον Ιανουάριο του 2022. Η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ και οφειλές που έχουν ήδη βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας (από Μάρτιο 2020 έως σήμερα). Εντάσσει και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν δήλωση Covid, τους ανέργους που εγγράφηκαν στον ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Οι ανωτέρω οφειλέτες που απώλεσαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. 100, 120 δόσεων) από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, δύναται να αναβιώνουν τη ρύθμιση με όλα τα ευεργετήματα με την καταβολή της δόσης του Αυγούστου και οι απολεσθείσες δόσεις μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης. Προβλέπει ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ. Αφορά στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όχι όμως τον φόρο εισοδήματος που θα καταβάλουν οι πολίτες από δω και στο εξής, ούτε τον ΕΝΦΙΑ που θα καταβάλουν. Στις ανωτέρω οφειλές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος εισοδήματος φορολογικού έτους 2020.

  Πηγή

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας