Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ενημερωτική Συνάντηση Γυναικών με τον Πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2021

 

Οι εξελίξεις στη χώρα του Αφγανιστάν δεν προοιωνίζουν κανένα καλό για τον πολύπαθο λαό της και ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Οι εικόνες συνωστισμού στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και η προσπάθεια απόδρασης από το καθεστώς των Ταλιμπάν δημιούργησε τις εύλογες ανησυχίες σε ακτιβίστριες και φεμινίστριες από Ελλάδα και Κύπρο που μοιράζονται την αγωνία γι’ αυτό που συμβαίνει στους απλούς πολίτες - και ιδίως στις γυναίκες.


Οι φεμινίστριες ανταποκριθήκαμε σε κάλεσμα για ενημέρωση το απόγευμα της 23ης Αυγούστου από τον πρέσβη του Αφγανιστάν στη χώρα μας Μιρβάις Σαμάντι, σχετικά με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν.


Ο κος Σιαμάντι επιβεβαίωσε τους φόβους μας, εξηγώντας ότι η κατάσταση στη χώρα είναι ουσιαστικά εκτός ελέγχου καθώς οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει την εξουσία και αρνούνται να κάνουν οιαδήποτε παραχώρηση ή συμφωνία που να περιλαμβάνει όρους ή προϋποθέσεις για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικά, και των βασικών γυναικείων ελευθεριών ειδικότερα. Η ακραία αυστηρή ερμηνεία της Σαρία από τους Ταλιμπάν με τρόπο που εξαιρεί από οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα τις γυναίκες, έχει οδηγήσει χιλιάδες από αυτές εκτός εργασίας, χιλιάδες κορίτσια εκτός σχολείου, εκτός κοινωνικού κάδρου στην κυριολεξία, βυθίζοντας και άλλο την κοινωνία στη φτώχεια, την ανέχεια, και με ορατό κίνδυνο η χώρα να γίνει εστία και άλλων εξτρεμιστικών ένοπλων ομάδων.

Οι φεμινίστριες που συμμετείχαμε στην συνάντηση με τον Πρέσβη συμφωνήσαμε να συνεδριάσουμε τις επόμενες ημέρες για να διαμορφώσουμε πρόγραμμα δράσης. Συμμετέχουμε δε στον διάλογο που διεξάγεται με τις φεμινίστριες ακτιβίστριες της Τουρκίας και κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα στην διαδικτυακή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεταναστριών:Αφγανιστάν: Γιατί σιωπά ο Κόσμος;Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες του Αφγανιστάν στις 28 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα γίνουν διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον λαό του Αφγανιστάν.Οι γυναίκες και τα κορίτσια του Αφγανιστάν χρειάζονται την φωνή μας. Μαζί θα σπάσουμε την σιωπή του κόσμου και των κυβερνώντων ελίτ που ευθύνονται, μπροστά σ’ αυτήν την τεράστιας έκτασης ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε δίπλα στους αγώνες τους για αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ισότητα και για τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες - παιδεία, υγεία και εργασία.Υπογράφουν οι φεμινίστριες που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον ΠρέσβηΑναστασία Γκολιομύτη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Oumaima Rawas Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιλεάνα Σακκά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φωτεινή Σιάνου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ;

Ελένη Σταύρου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλγα Στεφανή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ;

Ραλλία Χρηστίδου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαρία Χατζηπαύλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 


Δελτίο Τύπου

24 Αυγούστου 2021

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας