Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χ. KΑΦΑΝΤΑΡΗ: Αδύναμος ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης μοιράζει «φθηνές υποσχέσεις σε ακριβή τιμή»!

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2022



Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:


Ο κος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης σε αποδρομή, στον λόγο που εκφώνησε στην ΔΕΘ, προσπάθησε, απέλπιδα, να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Ο λόγος του ακόμα μια ομολογία αποτυχίας του κυβερνητικού έργου. 
.- Η κυβέρνηση άπραγη παρακολουθεί την ακρίβεια να καλπάζει χωρίς να παρεμβαίνει. Αντίθετα εισπράττει πολύ αυξημένα, ίσως τρομακτικά, έσοδα από τους έμμεσους φόρους που πληρώνουν όλοι οι πολίτες, και επιδοτεί τα «υπερέσοδα» . 


Στην ομιλία στην ΔΕΘ, δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση για την φορολογία των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών, ούτε για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, ούτε, βέβαια, για μείωση, έστω προσωρινά, του ΕΦΚ των καυσίμων. Με τον Μητσοτάκη οι πολίτες θα συνεχίζουν να ενισχύουν τα ταμεία αναξιοπαθούντων εταιρειών ενέργειας και το δημόσιο ταμείο.


.- Παρά τον υψηλό, διψήφιο, πληθωρισμό, δεν ανακοινώνει ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά ψίχουλα αύξησης από την «κατάργηση» της εισφοράς αλληλεγγύης. Ακόμα και η αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ, είναι επιταγή του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του..- Ακόμα και την αντιπυρική περίοδο, που βέβαια δεν έχει τελειώσει ακόμα, ο κος Μητσοτάκης, ξέχασε να απολογηθεί για το 1.332.140,67 στρέμματα που κάηκαν πέρυσι, ούτε βέβαια για τις περίπου 220.000 στρέμματα, που κάηκαν εφέτος στο πρώτο μισό της αντιπυρικής περιόδου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από το 2012.


Ξέχασε και άλλα πολλά ο κος Μητσοτάκης, όπως, το ξεχαρβάλωμα των ελεγκτικών μηχανισμών και των ρυθμίσεων της εργασίας, την αντιμετώπιση της πανδημίας, που κατάφερε να είμαστε πρωταθλητές σε θύματα ανά εκατομμύριο, την ανεργία, ιδιαίτερα για τους νέους, που καλπάζει, την καταβύθιση της αξιοπιστίας της χώρας, τις υποκλοπές... Η σιωπή του όμως αποκάλυψε την πρόθεση του για θεσμικές εκτροπές!


Ο λόγος του στην ΔΕΘ ας είναι το «κύκνειο άσμα του», η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να παραποιήσει, ακόμα μια φορά, την πραγματικότητα!
Η πραγματικότητα είναι όμως τελείως διαφορετική και πολύ μακριά από την εικονική απεικόνηση που φιλοτέχνησε ο, πλέον, απερχόμενος πρωθυπουργός. Οι υποσχέσεις του δεν ξεγελούν κανέναν πια. Την συντριπτική απάντηση θα δώσει ο ίδιος ο λαός στις εκλογές που πρέπει πια να προκηρυχθούν.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας