Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ….. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ … ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2023



Τα ΄΄κοντέρ΄΄ της απάτης έσπασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν επιχειρούσε να πουλήσει συμπάθεια και ανέξοδες υποσχέσεις στους συνταξιούχους.

Πατώντας πάνω στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των τότε κολαούζων τους ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ πριν το 2015, αλλά και της σημερινής Κυβέρνησης, προσπάθησε να τους ρίξει το ανάθεμα ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες της δικιάς του διακυβέρνησης 2015-2019.

Διατήρησε και νομιμοποίησε ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλες τις περικοπές των Κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια έδωσε την χαριστική βολή με το νόμο Κατρούγκαλου (Μάιος 2016) όπου εισήγαγε ένα νέο πλαίσιο για τις νέες συντάξεις μειώνοντας το 95% με πάνω από 100, 200, 300 ευρώ το μήνα και βάλε στις συντάξεις, γιαυτό και η ΝΔ τον εφαρμόζει πλήρως δίνοντας μόνο κάποια ψίχουλα. Κατάργησε το ΕΚΑΣ αφαιρώντας από τις πολύ μικρές συντάξεις 50-250 ευρώ το μήνα, ένα κονδύλι 900 εκατομμύρια το χρόνο.

Αύξησε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Για τα αναδρομικά ήταν να δοθούν από τον Ιούνιο του 2015 (απόφαση του συμβουλίου επικρατείας) αλλά αυτός είχε το μυαλό του πως το ΄΄ΟΧΙ΄΄ του δημοψηφίσματος θα το μετατρέψει σε ΄΄ΝΑΙ΄΄ και να φέρει το 3ο Μνημόνιο, όπου είχε την υποστήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


 Έτσι τα έθαψε τα αναδρομικά. Πιο ΄΄πονηρή΄΄ βέβαια η ΝΔ κάτω από την κατακραυγή και δράση
των σωματείων με τον νόμο Βρούτση το Γενάρη του 2020 και με τελεσίδικη νέα απόφαση του ΣΤΕ, στρογγύλεψε κάποια ποσοστά αναπλήρωσης στις μεγάλες συντάξεις και επιβεβαίωσε τις αποφάσεις του ΣΤΕ του 2015 περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών του 2012 μόνο όμως για το 11μηνο 6/15 έως 5/16 (πονηρή απόφαση,αντί να επιστραφούν ότι κόπηκε από το 2012). 
Αυτό το κονδύλι είναι περίπου 4,2 δις η ΝΔ έδωσε μόνο το 1,5
δις, δηλαδή μόνο τις περικοπές στις κύριες συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ. Τις περικοπές στις επικουρικές και στα δώρα την έκανε…. Γαργάρα και έχει μείνει στην υπόσχεση.

Όσον αφορά τις αυξήσεις της Κυβέρνησης, που δεν θα τις πάρουν περίπου 900 χιλιάδες συνταξιούχοι και άλλοι τόσοι θα πάρουν πολύ μικρές αυξήσεις 10, 20, 30 ευρώ το μήνα γιατί τους ΄΄εμποδίζει΄΄ η προσωπική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΤΉΡΗΣΕ Η Κυβέρνηση, γιατί δεν αντέχει η οικονομία (αυτό είπε ο Πρωθυπουργός στην συνάντηση με τις συνταξιουχικές οργανώσεις, τη ΣΕΑ).

Μάλιστα όταν κάτω από την μεγάλη πίεση των σωματείων των συνταξιούχων με τους αγώνες τους
αναγκάστηκε ο κ. Τσίπρας να μην υλοποιήσει την προσωπική διαφορά από 1/1/2019 (δηλ. να την αφαιρέσει από τις συντάξεις) για να ισορροπήσουν προς τα κάτω βέβαια, με τον νέο υπολογισμό των συντάξεων.
 Έθεσε και κάποιους όρους ότι μέχρι 31/12/22 κάθε αύξηση στις συντάξεις θα αφαιρείται η προσωπική διαφορά μέχρι να μηδενιστεί. Αυτό κάνει και η ΝΔ τώρα.

Θα θυμάστε βέβαια την αλήστου μνήμης ατάκα του κ. Τσίπρα υπονοώντας για τους παλιούς συνταξιούχους ότι αυτό το κονδύλι της προσωπικής διαφοράς θα ΄΄σβήσει΄΄ σε βάθος χρόνου γιατί ΄΄πόσο θα μείνουν στη ζωή;΄΄ Έτσι έπεισε την ΄΄τρόικα΄΄. Αφού ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συμπονάει τους συνταξιούχους γιατι συμφώνησε με την πρόθεση της Κυβέρνησης της ΝΔ να αυξηθεί η τιμή στα φάρμακα, που τα ακριβοπληρώνουν οι συνταξιούχοι, γιατί δεν βγάζουν τα κέρδη που θέλουν οι φαρμακοβιομήχανοι και φαρμακέμποροι και τα εξάγουν για περισσότερα κέρδη και εδώ και 3-4 μήνες οργιάζουν οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

Τι να πρωτοθυμηθούμε δηλαδή για τα έργα τους: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες για τα έργα του στον άλλο και όλοι μαζί στους συνταξιούχους και το λαό. Κρύβουν οτι όλοι τους συνειδητά συμφωνούν και εκτελούν αποφάσεις της Ε.Ε. και της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας. Για αυτό αναμασάνε τα περί ΄΄αντοχών της οικονομίας΄΄, ΄΄δημοσιονομική σταθερότητα΄΄.

Γιατί δεν δεσμεύονται ότι από τα πακέτα ανάκαμψης που έρχονται, 32 δις, θα δώσουν αναδρομικά, δώρα, αυξήσεις, ότι θα καταργήσουν την προσωπική διαφορά κ.λ.π. παρά δίνουν μόνο ψίχουλα; Από τα 8,5 δις που αφαιρούν το χρόνο από τους συνταξιούχους δηλ. τα τελευταία χρόνια έχουν αφαιρέσει πάνω από 60 δις και δίνουν περίπου 3 έως 4 δις. 
Δεν δεσμεύονται γιατί προτεραιότητα έχει πάντα η στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων και όχι οι ανάγκες των συνταξιούχων και του λαού.

Οι συνταξιούχοι λοιπόν δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ για να βρουν ποιοι τους χαντάκωσαν. Για αυτό μαζί με τα ταξικά τους σωματεία συνεχίζουμε τους αγώνες για πλήρη αποκατάσταση και αύξηση των συντάξεων, για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, να επιστραφούν τα κλεμμένα (δώρα πριν το 2010, αναδρομικά, περικοπές κ.λ.π.

Όσο για την ψήφο στις εκλογές οι συνταξιούχοι θα την ρίξουν εκεί που πρέπει. Έχουν κριτήριο.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας