Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δέκα παράπλευρα οφέλη του σεξ!

Κατηγορία: ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2016

Το σεξ δεν μας κάνει μόνο να νιώθουμε καλά, αλλά ωφελεί και το σώμα μας και τις λειτουργίες του. Να μερικά από τα πιο απρόσμενα οφέλη του:


1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wilkes, στην Πενσυλβάνια, ανακάλυψαν πως όσοι

κάνουν τακτικά σεξ έχουν στο αίμα υψηλότερα επίπεδα από τις πρωτεΐνες (λέγονται αντισώματα) που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους «εισβολείς». Και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος σεξ καθημερινά: μία ή δύο φορές τηνεβδομάδα είναι αρκετές για να αυξηθεί το επίπεδο των αντισωμάτων στο αίμα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν.
2. Τονώνει την… ερωτική επιθυμία! Αν θέλετε να έχετε πιο δραστήρια ερωτική ζωή, πρέπει να κάνετε σεξ, συνιστά στις γυναίκες η δρ Λώρεν Στράιχερ, επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή Φάινμπεργκ του Πανεπιστημίου Northwestern, στο Σικάγο. Όπως εξηγεί, το σεξ αυξάνει την ενυδάτωση του κόλπου, την ροή αίματος (και) στα γεννητικά όργανα και την ελαστικότητα του κόλπου, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πιο άνετα όταν κάνουν σεξ και να το λαχταρούν περισσότερο.
3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το σεξ μπορεί να αποτελεί «φάρμακο» για την υπέρταση, καθώς πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η σεξουαλική πράξη (αλλά όχι ο αυνανισμός) μπορεί να «ρίξει» την αρτηριακή πίεση, ιδίως την συστολική, λέει ο δρ Τζόζεφ Τζ. Πίνζοουν, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή David Geffen του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA). Η συστολική αρτηριακή πίεση είναι ο μεγάλος αριθμός στην μέτρηση.
4. Καίει θερμίδες. Μπορεί να μην καίει όσες το τρέξιμο, αλλά ασφαλώς είναι μια μορφή γυμναστικής μετρίας εντάσεως, που αυξάνει τον καρδιακό παλμό, ενεργοποιεί διάφορους μυς (αναλόγως και με τη στάση του σώματος, βεβαίως) και αν είναι αρκετά παθιασμένο επιταχύνει και την αναπνοή. Μελέτες έχουν δείξει πως κατά μέσον όρο οι άντρες καίνε 4 θερμίδες το λεπτό όταν κάνουν σεξ και οι γυναίκες 3 (οι αντίστοιχες θερμίδες όταν κάνουν τζόγγινγκ είναι 9 και 7 το λεπτό).
5. Μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα. Αν και πολλοί φοβούνται πως βλάπτει την καρδιά, στην πραγματικότητα την ωφελεί, λέει ο δρ Πίνζοουν. Πολλές μελέτες, λ.χ., έχουν δείξει ότι ο καρδιακός παλμός αυξάνεται μεν στη διάρκειά του αλλά σε ανεκτό βαθμό. Μία από αυτές τις μελέτες που δημοσιεύθηκε το 2008 έδειξε ότι την ώρα του οργασμού ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται κατά 21 παλμούς το λεπτό στους μεσήλικους άνδρες και κατά 19 στις γυναίκες – μία αύξηση εφάμιλλη με αυτήν που παρατηρείται όταν κάνει κάποιος μερικές επιτόπιες αναπηδήσεις, οι οποίες είναι απίθανο να προκαλέσουν έμφραγμα. Σε μία μελέτη, οι μεσήλικες άντρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με όσους σπανίως έκαναν σεξ. Προσοχή, όμως: αυτά ισχύουν για τις μόνιμες σχέσεις. Όταν η ερωτική σχέση είναι εξωσυζυγική, ο κίνδυνος για έμφραγμα είναι κάπως αυξημένος, ιδίως για τους άντρες.
6. Ελαττώνει τον πόνο. Ο οργασμός μπορεί να αμβλύνει το αίσθημα του πόνου, επειδή διεγείρει την παραγωγή της οξυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης» που έχει καλά τεκμηριωμένες αναλγητικές ιδιότητες, λέει ο δρ Μπάρι Κομισάρουκ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιού Τζέρζι. Το ίδιο, όμως, γίνεται και όταν υπάρχει ερωτική διέγερση χωρίς οργασμό, σπεύδει να προσθέσει. «Σε μελέτες που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι η κολπική διέγερση καταπραΰνει τον χρόνιο πόνο στη μέση και στο πόδι, ενώ πολλές ασθενείς μας μάς έχουν πει ότι ο αυνανισμός ελαττώνει τους πόνους της εμμήνου ρύσεως, της αρθρίτιδας και μερικές φορές τον πονοκέφαλο», λέει.
7. Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη. Η πολύ συχνή εκσπερμάτωση (τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα) μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε προ καιρού στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Medical Association». Και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος σεξ για να αποκομίσει αυτό το όφελος: ακόμα και ο αυνανισμός ή η ονείρωξη αποδίδουν.
8. Βελτιώνει τον ύπνο. Πολλοί άνθρωποι αποκοιμούνται έπειτα από το σεξ και έχουν λόγο γι’ αυτό. «Μετά τον οργασμό, ο οργανισμός παράγει την ορμόνη προλακτίνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση και υπνηλία», λέει η δρ Σίνι Άμπαρνταρ, ψυχίατρος στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.
9. Καταπραΰνει το στρες. Το σεξ και ιδίως τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι ιδιαιτέρως αγχολυτικά, διότι διεγείρουν την παραγωγή των ενδορφινών – των φυσικών ορμονών της ευεξίας. Επιπλέον, η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μία χημική ουσία στον εγκέφαλο που «ξυπνάει» το κέντρο της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης, ενώ η τόνωση της αυτοεκτίμησης και της ευτυχίας που προσφέρει μια καλή σεξουαλική ζωή, μειώνει ακόμα περισσότερο το στρες, κατά την δρα Άμπαρνταρ.
10. Βελτιώνει τη λειτουργία της… κύστης. Μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ δυναμώνει τους μύες της πυέλου (της λεκάνης) και μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες από την ακράτεια ούρων – ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τρεις στις δέκα γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή του

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας