Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γιώτης Σαντζαρίδης: ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΞΙΚΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΧΘΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2021

 

 

 Άρθρο του Γιώτη Σαντζαρίδη

 

 

  •   Σιγά μη ρίξουν χρήματα σε αντιπλημμυρικά έργα. 
  •   Σιγά μη σπαταλήσουν πόρους για υποδομές που έχει ανάγκη ο λαός. 
  •   Για υποδομές αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, για μέσα και προσωπικό για να μην καίγονται τα δάση, να μην χάνονται ζωές. 
  •   Σιγά μην ξοδέψουν για σύγχρονα εκχιονιστικά μηχανήματα, για προσωπικό στη ΔΕΔΔΗΕ, για εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ένα δίκτυο γερασμένο που σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει την ηλικία των 50 χρόνων), όπως αυτό του Ασπροπύργου που πήρε φωτιά. 
  •   Σιγά μην ανοίξουν τα δέκα νοσοκομεία που έκλεισαν και απαξίωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι μεν (ΝΔ) και παρόλες τις υποσχέσεις δεν άνοιξαν, οι δε (ΣΥΡΙΖΑ), ανάμεσά τους και το "ΛΟΙΜΩΔΩΝ". 

 

  Ακούσαμε ακόμα και τις πιο ωμές και κυνικές δηλώσεις εν μέσω πανδημίας.

  " Δεν γεννά το κράτος γιατρούς και νοσηλευτές". 

  " Δεν γέννα το κράτος λεωφορεία". 

  "Δεν γέννα το κράτος σχολικές αίθουσες". 

 

  •   Ποιο είναι λοιπόν αυτό το κράτος που στη δεύτερη δεκαετία του 21ου  αιώνα αφήνει τον λαό απροστάτευτο, ακόμα και να πεθάνει από έναν χιονιά; 
  •   Ποιο είναι αυτό το κράτος που αφήνει εκατοντάδες να καίγονται στο "Μάτι" ακόμα και δίπλα στη θάλασσα, ή να πνίγονται στη " Μάνδρα", ή στην "Εύβοια" και πάει λέγοντας;
  •   Ποιο είναι αυτό το κράτος που εν μέσω πανδημίας αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα όπως απεγνωσμένα ζητάνε οι εργαζόμενοι για τους μεγάλους και ανεξέλεγκτους χώρους δουλειάς, για τις συγκοινωνίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία που ομολογουμένως είναι χώροι υπέρ μετάδοσης του ιού, επειδή όλα αυτά η κυβέρνηση τα θεωρεί μεγάλο κόστος που δήθεν δεν το "αντέχει η οικονομία"; 
  •   Ποιο είναι αυτό το κράτος που οι κυβερνήσεις του, πότε με Δούρου πότε με Πατούλη περιφερειάρχες χτίζουν τη μία χωματερή πάνω στην άλλη στη "Φυλή" μετατρέποντας τη Δυτική Αθήνα σε απέραντο σκουπιδότοπο μολύνοντας έδαφος και νερό, σκορπίζοντας το δηλητήριο της καύσης των σκουπιδιών, βάζοντας μπουρλότο στην υγεία εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών; 
  •   Αυτό που ακόμα και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποκριτικά βέβαια, ομολόγησαν ότι αποτελεί "μνημείο περιβαλλοντικού χάους αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου για τις επόμενες τρεις γενιές"; 
  •   Ποιο είναι το κράτος που σου λέει αν θα εγκλωβιστείς στα χιόνια στην Εθνική οδό όπως το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα διακοπεί η χρήση της όπως σήμερα με ΝΔ αν και έχεις πληρώσει και πληρώνεις  πανάκριβα, για να μην βάλει το χέρι στην τσέπη ο κατασκευαστικός όμιλος που την εκμεταλλεύεται και έχει και την υποχρέωση να την καθαρίζει με δικά του μέσα; 

 

  Ας θυμηθούμε: 

 

  •   Στη ΄΄Μάνδρα΄΄ έφταιγαν τα "ανθρώπων έργα" έτσι έλεγε η τότε κυβέρνηση, κανάλια και αστικές φυλλάδες. 
  •   Στο "Μάτι" οι ΄΄αυθαιρεσίες΄΄, όσων έβαλαν ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους. 
  •   Στα ΄΄χιόνια΄΄ "φταίνε τα ακλάδευτα δέντρα", πού όμως δεν ξέρουν ποιος έπρεπε προληπτικά να κλαδέψει. Κυβέρνηση - ΔΕΔΔΗΕ - Περιφέρεια - Δήμος κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες που όλοι έχουν, με κυρίαρχη την κυβερνητική, πάνω στην αγωνία και τα βάσανα των ανθρώπων. 

 

  Άρα τι μας λένε δηλαδή; 

  "Κάνε τα κουμάντα σου ή μόνος σου θα χαθείς ή μόνος σου θα σωθείς". 

   Αυτό είναι το κράτος τους. 

 

  •   Πότε μιλάνε για την "Επανίδρυσή του" (Κ. Καραμανλής ΝΔ). 
  •   Πότε για "Αλληλέγγυο και Δίκαιο Κράτος" (Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ). 
  •   Πότε για "επιτελικό - ψηφιακό κράτος" (Κ. Μητσοτάκης ΝΔ). 

 

  Όπως όμως και αν το ονομάσουν δεν μπορούν να κρύψουν ποιο ακριβώς κράτος υπηρετούν πότε η ΝΔ, πότε η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, πότε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ,  ποτέ ίσως αύριο κάποιος με κάποιον που θα "κολλήσει δίπλα του με νέες "Διακηρύξεις και νέες Αυταπάτες".   

   Τι κρύβουν όλοι τους;

   Ότι αυτό το κράτος που υπηρετούν είναι το κράτος του κεφαλαίου. 

   Είναι το ίδιο κράτος που με οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση κάθε φορά δείχνει πόσο ανελέητα εχθρικό είναι απέναντι στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 

 Είναι το κράτος που "υπολογίζει" ότι είναι προτιμότερο να "πετάει" κάποιες "ψευτοαποζημιώσεις" ψίχουλα σε κάθε πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό ή χιονιά παρά να ξοδέψει για να οργανώσει με βάση τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας την πολιτική προστασία, την υγεία, τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού. 

  ΑΥΤΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ! 

 Έτσι σκέφτονται όσοι υπηρετούν αυτό το κράτος, έτσι λειτουργεί και η ίδια η Ευρωπαϊκή   Ένωση τους. 

   Σου λέει: Μου έρχεται πιο φθηνά να πετάω ένα ξεροκόμματο. 

 Έτσι το πολύ χρήμα μένει για τις "ανάγκες" των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, επιχειρηματικών κολοσσών και ας μαζεύεται αυτό το χρήμα όπως οι ίδιοι ομολογούν κατά 95% από φορολεηλασία του λαού και μόλις κατά 5% από τους κάθε λογής πλουτοκράτες και τις εταιρείες τους. 

  Σου λέει: Πώς αλλιώς θα έδινα τα 120 εκατομμύρια στην "Αegean" που οι κακόμοιροι μεγαλομέτοχοί της μοιράστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο 200 εκατομμύρια;  

  Πώς αλλιώς θα μοίραζα 3.500.000 για άλλη μια φορά στους καναλάρχες που ΄΄τυχαίνει΄΄ να είναι και μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές κ.λ.π.; 

  Πώς αλλιώς θα πλήρωνα με λεφτά του λαού για τις ασφαλιστικές τους εισφορές που χρωστάνε στο ταμείο υγείας των εργαζομένων από το 2017 – 2020 και πώς αλλιώς θα καταργούσα ακόμη και τα πρόστιμα που τους είχε επιβάλλει το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο. 

  Πώς θα εξοικονομούσα 30.000.000 για να βάλω αστυνομία στα πανεπιστήμια για να "επιβλέπουν" τους μαχόμενους φοιτητές; (Γιατί τους άλλους τους ελάχιστους προβοκάτορες τους γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά). 

  Από πού νομίζετε ότι ΄΄έβγαλα΄΄ τα εκατομμύρια που έδωσα ως επιδότηση στους εφοπλιστές ακόμα και για δρομολόγια που δεν είναι άγονες γραμμές; 

  Πώς θα αγοράσω τα γαλλικά RAFALE και αύριο τις φρεγάτες που μου πλάσαρε η Γαλλίδα υπουργός - ντίλερ για να φουσκώσουν τα κέρδη της Γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας; 

  Τα δισεκατομμύρια που δίνουν για τις ΄΄ανάγκες΄΄ του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο για να βομβαρδίζουν χώρες και λαούς πώς βγαίνουν; 

  Αυτό είναι το κράτος τους. 

  Έτσι σκέφτονται όσοι το υπηρετούν. 

  Από τη μία απίστευτα πλούσιες παροχές, ασύλληπτα δισεκατομμύρια ζεστού χρήματος όταν πρόκειται να ενισχυθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες καπιταλιστές για να ζουν μέσα στη χλιδή, από την άλλη ψυχούλα για τις ανάγκες του λαού γιατί η "οικονομία δεν αντέχει". 

  Ας πάρει ο καθένας όποιο παράδειγμα θέλει. 

  Πάντα θα βρει μπροστά του τη μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ.

   Ότι ούτε η κυβέρνηση είναι "ανίκανη" και "αναποτελεσματική",  ούτε το "κράτος ανύπαρκτο", όπως κατηγορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ την ΝΔ γιατί έτσι τον βολεύει ή όπως με τα ίδια ακριβώς κατηγορούσε η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έτσι την βόλευε. 

  Κάθε άλλο. 

  Εδώ έχουμε να κάνουμε με αυτό που και ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ κρύβουν γιατί έτσι τους βολεύει όλους μαζί. 

  Με ένα κράτος δηλαδή απόλυτα ταξικό και βεβαίως εχθρικό για το λαό, που θεωρεί τις δαπάνες για την προστασία, την υγεία, τα εργασιακά - λαϊκά δικαιώματα, ως κόστος. 

  Ως επικίνδυνο εμπόδιο που μπορεί να αφαιρέσει κονδύλια που κατά τα συμφέροντα των "λίγων και εκλεκτών" πλουτοκρατών πρέπει να δίνονται με κριτήριο τις δικές τους ΄΄ανάγκες΄΄ που είναι οι "μπίζνες" και η μεγιστοποίηση των κερδών τους. 

  Κράτος συνειδητά ΄΄παρόν΄΄ για το κεφάλαιο, συνειδητά ΄΄απών΄΄ από τις μεγάλες επείγουσες και σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 

  Ό,τι είναι αναγκαίο για το λαό θεωρείται πολυτέλεια για τις κυβερνήσεις και το κράτος που υπηρετούν. 

  Με αυτή τη λογική ο λαός μας πρέπει να συγκρουστεί. 

  Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος. 

 

  •   Ο δρόμος που βάζει τις ανάγκες του στο κέντρο. 
  •   Ο δρόμος που οργανώνει την κοινωνία και την οικονομία με κριτήριο όχι τα κέρδη μιας χούφτας χαραμοφάηδων αλλά με βάση τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών νοικοκυριών, της νεολαίας. 
  •   Ο δρόμος του Σοσιαλισμού που οδηγεί στην ανάκτηση του πλούτου από τους ίδιους τους παραγωγούς του, δηλαδή τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος. 

 

 Με τον πλούτο και το κουμάντο του στα λαϊκά χέρια μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά προβλήματα που σήμερα ταλαιπωρούν αφάνταστα την καθημερινότητά μας και πολλά από αυτά θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες. 

 Είναι ο δρόμος που αξιοποιεί τις τεράστιες επιστημονικές τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας για να βρει ο λαός μας τη θέση που του αξίζει. 

 Ο δρόμος που δείχνει το ΚΚΕ μέσα από τους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες, που δεν αναστέλλονται αντίθετα πρέπει να δυναμώσουν. 

  Να βάλουν εργάτες – αυτοαπασχολούμενοι - νεολαία την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να διεκδικήσουν την προστασία της υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων τους. 

  Στους ταξικούς αγώνες θα κριθεί το δίκιο του λαού μακριά από αυταπάτες και ψεύτικα διλήμματα.

                                                                                                                            28-2-21

                                                                                                                   Γιώτης Σαντζαρίδης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας