Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γιώτης Σαντζαρίδης: ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2021

 

 

 

  • Άρθρο του Γιώτη Σαντζαρίδη

 

Με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο λιμάνι της Σούδας για να προϋπαντήσει το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ", κυβερνητικά και όχι μόνο στελέχη, δελτία ειδήσεων και μεγαλοδημοσιογράφοι βγήκαν κυριολεκτικά στα "κεραμίδια". 

 

  • Για να μας πουν τι άραγε; 
  • Ότι η αμερικάνικη πολεμική μηχανή αποτελεί τάχα "αντίβαρο" στην τουρκική επιθετικότητα!
  • Οι άνθρωποι πουλάνε κυριολεκτικά "φούμαρα" στο λαό. 

 

Για να δούμε λοιπόν 

 

  • Το διήμερο 16 - 17 Μάρτη δηλαδή 6 μέρες πριν "πιάσει" στη Σούδα, το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο, έκανε άσκηση - συνεκπαίδευση μαζί με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συγκεκριμένα μαζί με την τουρκική φρεγάτα "TCG GEMLIK". 
  • Αμέσως μετά την λήξη της άσκησης ο υποναύαρχος και διοικητής της ομάδας στην οποία ηγείται το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο έκανε δηλώσεις, λέγοντας επί λέξει.   
  • "Αποτελεί ευχαρίστηση να συνεργαζόμαστε με τους Τούρκους συμμάχους μας και να συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στα 70 χρόνια θεμελίωσης κοινών αξιών και εμπειριών" και για να μην υπάρχει καμμιά αμφισβήτηση ξεκαθάρισε συνεχίζοντας. 
  • "Η διεξαγωγή επιχειρήσεων με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις αποδεικνύει την δέσμευση της Αμερικής στους ομοϊδεάτες συμμάχους μας". 

 

Καταλάβατε; 

Τόσο μεγάλο "αντίβαρο" στην τουρκική επιθετικότητα, οι "σύμμαχοι". 

Αυτά βέβαια για τα αστικά κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, για τους "ανεξάρτητους" και "αδέσμευτους" μεγαλοδημοσιογράφους που μιλάνε για "αντικειμενικές ειδήσεις" ή για "ειδήσεις όπως είναι", θεωρούνται ΄΄ψιλά γράμματα΄΄ και απλά εξαφανίζονται. 

Όπως εξαφάνισαν και τις κινητοποιήσεις του χανιώτικου λαού ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού θωρηκτού στο λιμάνι της Σούδας. 

Εκτεθειμένοι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κόμματα που ορκίζονται στο ΝΑΤΟ και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ για τα βρώμικα σχέδια τους, ξεπλένοντας κυριολεκτικά τα γεράκια του πολέμου και παρουσιάζοντας τα πότε σαν "περιστέρια της ειρήνης", πότε ως "αντίβαρο" στις τουρκικές προκλήσεις, πότε ως εγγυητές της ασφάλειας στην περιοχή. 

Ποιους; 

Αυτούς που μόνο τα τελευταία 20 χρόνια διέλυσαν χώρες και λαούς. 

Από τον άγριο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας την διάλυσή της και τον τεμαχισμό της σε 5 κρατίδια υποχείρια τους, μεταβάλλοντας κυριολεκτικά τα σύνορα στα Βαλκάνια.   

Τόσο εγγυητές της σταθερότητας και της ασφάλειας!! Ως την επέμβαση και το βομβαρδισμό της Συρίας το 2011 με εκατομμύρια ξεριζωμένους, ανείπωτες καταστροφές, διχασμένο λαό και πάει λέγοντας. 

Αυτούς έχει επιλέξει η ελληνική αστική τάξη οι μεγαλοκαπιταλιστές, εκμεταλλευτές του λαϊκού μόχθου και στα βρώμικα σχέδια αυτών εμπλέκουν την χώρα προσδοκώντας την αναβάθμιση τους στην περιοχή, ελπίζοντας ταυτόχρονα, ακόμα και με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, σ'ενα καλύτερο μερίδιο από το "πλιάτσικο" και την μοιρασιά του πλούτου της περιοχής. Μοιρασιά που θα γίνει ανάμεσα σε γιγαντιαία μονοπώλια αμερικανικών - γαλλικών και άλλων συμφερόντων. 

Αυτήν την επιλογή της αστικής τάξης υπηρετούν με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, πριν του ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. 

Την γεωστρατηγική αναβάθμισή της όμως στην περιοχή επιχειρεί ταυτόχρονα μέσω της κυβέρνησης Ερντογάν και η τουρκική αστική τάξη, πλουτοκράτες και εκμεταλλευτές του τουρκικού λαού που με τις γνωστές προκλήσεις, παραβιάσεις και τα παζάρια εκτός των άλλων περιμένουν και ανταλλάγματα που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας μέσω του γνωστού πλέον σχεδίου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο των ενεργειακών πηγών ( πετρέλαιο - αέριο κ.λ.π.). 

Συνεπώς τουρκική και ελληνική αστική τάξη ανταγωνίζονται η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού και των γενικότερων συμφερόντων των ΗΠΑ απέναντι στους ανταγωνιστές τους κυρίως τη Ρωσία στην περιοχή. 

Μόνο που αυτά τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί δεν συναντιούνται πουθενά με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού και του τουρκικού λαού. Αντίθετα τους δικούς τους ανταγωνισμούς μπορεί να τους πληρώσουν ακριβά οι δύο λαοί. 

Γι' αυτό είναι πολύ πιο επίκαιρος και πιο αναγκαίος σήμερα ο αγώνας για να κλείσει η βάση της Σούδας, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, που εκτός των άλλων κάνουν στόχο τη χώρα μας και οδηγούν και σε κινδύνους για το λαό και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 

Όπως επίκαιρος είναι ο κοινός αγώνας των δύο λαών για απεμπλοκή των χωρών μας από το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. 

Η εργατική τάξη Ελλάδας - Τουρκίας, οι λαϊκές οικογένειες, οι νεολαίες των δύο χωρών, μπορούν και πρέπει με κοινό αγώνα να βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. 

Να μην στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων τους, που είναι ξένα με τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

                 

                                                                                                                    29 - 3 - 21

 

                                                                                                                         Γιώτης Σαντζαρίδης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας