Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

15.495 σχολικές καθαρίστριες θα προσληφθούν σε Δήμους που μπορούν να καλύψουν το κόστος

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2022

15.495 σχολικές καθαρίστριες θα προσληφθούν σε Δήμους που μπορούν να καλύψουν το κόστος

 

 

Είδηση επιφύλαξε το Υπουργείο Εσωτερικών που ενέκρινε την πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών από τους Δήμους. Τους δήμους εκείνους ωστόσο, που έχουν χρήματα για να καλύψουν την δαπάνη υποστηρίζει η Αυτοδιοίκηση.

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με στόχο την πλήρη και έγκαιρη διασφάλιση των συνθηκών ατομικής και δημόσιας υγιεινής στα σχολικά κτήρια, ενέκρινε την πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών» διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ και καταγράψαμε τις πρώτες αντιδράσεις της αυτοδιοίκησης για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα και φυσικά τους Δήμους.

Ακολουθεί η συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου και κατόπιν οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς αυτοδιοίκησης.

«Το προσωπικό καθαριότητας θα  προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους ολόκληρης της Χώρας και για την κατανομή του έχει ακολουθηθεί η περσινή εξορθολογισμένη μέθοδος σύμφωνα με την οποία ελήφθησαν διασταυρωτικά στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους Δήμους αναφορικά με το συνολικό εμβαδό της, προς καθαρισμό, επιφάνειας των σχολικών κτηρίων.

Με τη μέθοδο αυτή υπολογίστηκε η κάλυψη των πραγματικών αναγκών καθαριότητας σε ανθρωποώρες και αντιστοιχίστηκε με την ορθή κατανομή των αναγκαίων ποσών.

Η συνολική δαπάνη των αμοιβών του προσωπικού καθαριότητας στα σχολικά κτήρια θα ανέλθει στο ποσό των 85.000.000 ευρώ περίπου».

Θα καλυφθούν οι ανάγκες μόνο για όσους Δήμους μπορούν να πληρώσουν

«Είναι μια καλή είδηση, όμως γενικά τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολικές καθαρίστριες, που δεν είναι αρμοδιότητα των Δήμων σε κάθε περίπτωση» μας είπαν αυτοδιοικητικοί. «Μόνοι όσοι Δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα προσλάβουν καθαρίστριες και πολλοί δυστυχώς χωρίς επιπλέον πόρους από το Υπουργείο δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες σε σχολικές καθαρίστριες και θα έχουν μόνο όσες μπορούν να πληρώσουν» μας είπαν.

 πηγή Χρήστος Ράπτης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας