Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δ. Παπαστεργίου: Το πρόγραμμα «Άργος» δίνει ανάσα στους Δήμους

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιανουαρίου 2023

Δ. Παπαστεργίου: Το πρόγραμμα «Άργος» δίνει ανάσα στους Δήμους

Ο εξορθολογισμός του θεσμικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς,  αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Με αφορμή το νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Άργος”, σε συνδυασμό με την πάγια ετήσια χρηματοδότηση των Δήμων, φέτος έχει διευκολύνει τους Δήμους στο δύσκολο έργο τους να ανταποκριθούν σε μια αρμοδιότητα κι ευθύνη, που μας μεταβιβάστηκε με πρόχειρο τρόπο.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται πόσο ανεπαρκής ήταν κατά τα προηγούμενα χρόνια η χρηματοδότηση μας για τον ίδιο σκοπό από το κεντρικό κράτος, σε σχέση με το μέγεθος των αναγκών και των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει οι Δήμοι.

 

Υποχρεώσεις και δικαιώματα των Δήμων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Επιτέλους φαίνεται, ότι από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με το πρόγραμμα Άργος, γίνεται μια νέα αρχή στο ζήτημα της χρηματοδότησης για την κάλυψη των δαπανών όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, αφού δεν νοείται μεταφορά αρμοδιοτήτων κι ευθυνών στην αυτοδιοίκηση, χωρίς τη μεταφορά και των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Δήμος Π. Φαλήρου: Έγκριση χρηματοδότησης για τα αδέσποτα ζώα

Αυτό που απομένει να λυθεί θεσμικά είναι το ζήτημα των ευθυνών που καλούμαστε να αναλάβουμε για τα αδέσποτα των πόλεών μας, τις οποίες αντικειμενικά δεν μπορούμε να έχουμε. Είναι παράλογο να θεωρούνται «ιδιοκτήτες» κάθε αδέσποτου ζώου που κυκλοφορεί στα όρια του δήμου του, ο Δήμαρχος η ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Σε αυτόν τον παραλογισμό πρέπει να μπει τέλος.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, στην κατεύθυνση των θέσεων που έχει υποβάλλει η ΚΕΔΕ, αποτελεί προτεραιότητα».

 πηγή: Χρήστος Ράπτης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας