Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κώστας Πολύδωρος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου σε συνεργασία με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2023



Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτώβρη που είναι μια μεγάλη πολιτική μάχη. Η σημασία των εκλογών αναβαθμίζεται μέσα στις συνθήκες στις οποίες διεξάγονται.

  • Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι παγιδευμένη μέσα στην δίνη της κρίσης. Αυτό που της αξίζει είναι το μαύρισμα στις εκλογές γιατί είναι μία κυβέρνηση που δολοφονεί με ρατσιστικά εγκλήματα όπως στην Πύλο και με τις ιδιωτικοποιήσεις όπως φάνηκε στα Τέμπη αλλά και με το ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ. Το πάζλ της καταστροφής συμπληρώνουν οι πυρκαγιές από την Δαδιά μέχρι την Ρόδο και οι πλημμύρες από την Θεσσαλία μέχρι την Εύβοια με τους δεκάδες νεκρούς και το ξεγύμνωμα του “επιτελικού κράτους”.

Εκφραστής αυτής της πολιτικής στο Περιστέρι είναι ο Παχατουρίδης. Ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ έχει πρωτοστατήσει σε όλη την θητεία του στο ψαλίδισμα των κοινωνικών δαπανών που έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιες ελλείψεις σε σχολικά κτίρια, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους. Η ελαστική εργασία και τα “8μηνα” ανθούν στις υπηρεσίες του Δήμου πλάι στις εργολαβίες.

  • Οι γειτονιές μακριά από το κέντρο της πόλης παραμένουν εκτεθειμένες στις βροχές χωρίς αντιπλημμυρικά έργα όπως φάνηκε πρόσφατα. Το Περιστέρι από το οποίο περνάει ο Κηφισός βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα πλημμυρών. Η άναρχη δόμηση και η έλλειψη ελεύθερων επιφανειών με χώμα είναι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα. Η δημοτική αρχή Παχατουρίδη διαχρονικά κινείται σε μία κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης και τσιμεντοποίησης των ελεύθερων χώρων.

Τα κέντρα υγείας της πόλης υπολειτουργούν, υποστελεχωμένα με εργαζόμενους ελαστικά απασχολούμενους και χωρίς τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ενώ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές όπως η κλινική Ταξιάρχαι που 13 συμπολίτες νεφροπαθείς μας πέθαναν από Covid λόγω μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο ίδιος ο Παχατουρίδης κάνει λόμπινγκ για τους κλινικάρχες διοργανώνοντας φίεστες από κοινού με το Ιατρικό Αθηνών.

  • Εκτός όμως από την Νέα Δημοκρατία ο Παχατουρίδης έχει πια και την επίσημη στήριξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακόμα ένα από τα αναρίθμητα παραδείγματα για την δεξιόστροφη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ και τα αδιέξοδα της ρεφορμιστικής στρατηγικής. Ταυτόχρονα είναι για εμάς μία μεγάλη ευκαιρία για να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο που επιθυμεί να απεγκλωβιστεί από τους συμβιβασμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάδειξη του Κασελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν σηματοδοτεί το “τέλος της αριστεράς” όσο και να το προσδοκούν τα αφεντικά και οι κονδυλοφόροι της δεξιάς. Καλούμε όλον τον αριστερό κόσμο να ενισχύσει μαζικά το ενωτικό ψηφοδέλτιο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου σε συνεργασία με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου ξεδιπλώνοντας την επαναστατική στρατηγική και την εργατική εναλλακτική.

Η “Αριστερή Κίνηση Περιστερίου” έχει παίξει πρωτοπόρο ρόλο στα κινήματα της πόλης. Στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας με αίτημα την ενίσχυση του ΕΣΥ και την επίταξη της ιδιωτικής υγείας. Στην παιδεία ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Στο αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα στο πλάι προσφύγων και μεταναστών για ισότιμη ένταξη στις πόλεις και ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις. Ανέδειξε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ Παχατουρίδη και Χρυσής Αυγής όταν ο δήμαρχος υποδεχόταν τον εκπαιδευτή των δολοφονικών ταγμάτων Γερμενή για τον “αγιασμό των υδάτων” στο κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών.

  • Δεν θα περάσει το αντιδημοκρατικό φράγμα του 3% που επέβαλε ο νόμος Βορίδη για να επιβάλει σιωπητήριο στα δημοτικά συμβούλια σε φωνές σαν τη δική μας. Ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου σε συνεργασία με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία σημαίνει δυνατή φωνή του εργατικού κινήματος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δύναμη ενάντια στον Παχατουρίδη την κυβέρνηση και τους φασίστες.

 

Κώστας Πολύδωρος
Οικονομολόγος – Συνδικαλιστής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Αριστερή Κίνησης Περιστερίου σε συνεργασία με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας