Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ιωάννης Σγουρός: Τον Δημήτρη Τσοβόλα Θα τον θυμόμαστε πάντα ως πρότυπο πολίτη και πολιτικού, σύμβολο μιας εποχής

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022 Δήλωση του κ. Γιάννη Σγουρού για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα:


Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ένας έντιμος πολιτικός που ήθελε ν’ αλλάξει τον κόσμο
Τον Δημήτρη Τσοβόλα, τον γνώρισα την δεκαετία του ’80.
Ένας μεγάλος πολιτικός, ο οποίος δικαιώθηκε πλήρως πριν φύγει από τη ζωή. Εγκατέλειψε την πολιτική και αγωνίστηκε για την Δικαιοσύνη ως το τέλος της ζωής του.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο νεαρός δικηγόρος από την Άρτα που έγινε αρχικά βουλευτής και ύστερα υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πιο έντιμος πολιτικός της εποχής του.
Απλός, σεμνός, υπερήφανος για την λαϊκή καταγωγή του ο Δημήτρης Τσοβόλας κατάφερε να είναι ένας δημοφιλής υπουργός Οικονομικών -ίσως γιατί η ζωή του και η δράση του ως νομικός και ως πολιτικός ήταν ένας συνεχής αγώνας Υπέρ του Αδυνάτου.
Όλα αυτά σε μια εποχή κατάπτωσης της πολιτικής και της διαφθοράς στην οποία ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο "γιος του αγωγιάτη", δίδαξε πάνω από όλα ήθος, πώς η πολιτική είναι αγώνας όχι για αξιώματα -από τα οποία παραιτήθηκε- αλλά πρώτα από όλα αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.
Άξιο τέκνο του ελληνικού λαού, παιδί της φτωχολογιάς, ο Δημήτρης Τσοβόλας έφυγε εργαζόμενος, πάνω από όλα άνθρωπος, έντιμος, αγωνιστής και φτωχός- πλούσιος σε αξίες ουμανιστικές, μέχρι το τέλος.
Θα τον θυμόμαστε πάντα ως πρότυπο πολίτη και πολιτικού, σύμβολο μιας εποχής που η βασική αξία ήταν πως η πολιτική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Giannis Sgouros Γιάννης Σγουρός

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας