Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ιωάννης Σγουρός: Τον Δημήτρη Τσοβόλα Θα τον θυμόμαστε πάντα ως πρότυπο πολίτη και πολιτικού, σύμβολο μιας εποχής

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022 Δήλωση του κ. Γιάννη Σγουρού για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα:


Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ένας έντιμος πολιτικός που ήθελε ν’ αλλάξει τον κόσμο
Τον Δημήτρη Τσοβόλα, τον γνώρισα την δεκαετία του ’80.
Ένας μεγάλος πολιτικός, ο οποίος δικαιώθηκε πλήρως πριν φύγει από τη ζωή. Εγκατέλειψε την πολιτική και αγωνίστηκε για την Δικαιοσύνη ως το τέλος της ζωής του.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο νεαρός δικηγόρος από την Άρτα που έγινε αρχικά βουλευτής και ύστερα υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πιο έντιμος πολιτικός της εποχής του.
Απλός, σεμνός, υπερήφανος για την λαϊκή καταγωγή του ο Δημήτρης Τσοβόλας κατάφερε να είναι ένας δημοφιλής υπουργός Οικονομικών -ίσως γιατί η ζωή του και η δράση του ως νομικός και ως πολιτικός ήταν ένας συνεχής αγώνας Υπέρ του Αδυνάτου.
Όλα αυτά σε μια εποχή κατάπτωσης της πολιτικής και της διαφθοράς στην οποία ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο "γιος του αγωγιάτη", δίδαξε πάνω από όλα ήθος, πώς η πολιτική είναι αγώνας όχι για αξιώματα -από τα οποία παραιτήθηκε- αλλά πρώτα από όλα αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.
Άξιο τέκνο του ελληνικού λαού, παιδί της φτωχολογιάς, ο Δημήτρης Τσοβόλας έφυγε εργαζόμενος, πάνω από όλα άνθρωπος, έντιμος, αγωνιστής και φτωχός- πλούσιος σε αξίες ουμανιστικές, μέχρι το τέλος.
Θα τον θυμόμαστε πάντα ως πρότυπο πολίτη και πολιτικού, σύμβολο μιας εποχής που η βασική αξία ήταν πως η πολιτική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Giannis Sgouros Γιάννης Σγουρός

Ακολουθήστε μας