Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κ. Αρσένης: Να στηριχθεί ο αγώνας των συμβασιούχων για μονιμοποίηση

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2022

 

«Υπό πίεση από τις εξελίξεις η κυβέρνηση απαγορεύει στους Δήμους να στηρίζουν εργαζόμενούς τους», αναφέρει εκ μέρους του ΜέΡΑ 25 ο βουλευτής Β2 του Δυτικού Τομέα Αττικής, Κρίτων Αρσένης.

 

Όπως δήλωσε αναλυτικά: «Την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζόμενων επιχειρεί να κλιμακώσει η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η τροπολογία-προσθήκη στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη υποχρεώνει τους Δήμους να ασκούν υποχρεωτικά ένδικα μέσα όταν εργαζόμενοι ζητούν δικαστικά τον προσδιορισμό ή τη μετατροπή της σχέσης εργασίας τους με τον Δήμο. Μέχρι τώρα, η άσκηση ένδικων μέσων από τους ΟΤΑ κατά αποφάσεων για εργασιακά θέματα ήταν ουσιαστικά στη διακριτική τους ευχέρεια. Αν ένα δικαστήριο, για παράδειγμα, δικαίωνε συμβασιούχους που είχαν προσφύγει κατά Δήμου, ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να μην καταθέσει έφεση. Επιχειρεί τώρα το υπουργείο να απαγορεύσει στους Δήμους να στηρίξουν εργαζόμενούς τους.

Πιέζεται η κυβέρνηση και δεν το κρύβει. Μόλις χθες Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε δύο συμβασιούχους Δήμου που είχαν προσφύγει, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Δήμος Αθηναίων -με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη- δήλωνε με ψήφισμά του την πρόθεσή του να συνδράμει σε ενδεχόμενο δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων covid, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Λίγες ώρες προτού καταθέσει την τροπολογία, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απαντούσε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για το θέμα των συμβασιούχων covid, κάνοντας λόγο για “χυδαιότητα της Αριστεράς” -επειδή ζητάει σταθερή εργασία για τους συμβασιούχους- και “απειλώντας” δημάρχους και δημοτικά συμβούλια ότι θα τους καταλογίσει μισθούς εργαζόμενων.

Καλούμε τους Δήμους να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση, όπως προβλέπουν και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όσες τροπολογίες κι αν φέρει στη βουλή η κυβέρνηση, τίποτα δεν αλλάζει την αλήθεια και το δίκιο. Για αυτό αγωνίζονται οι εργαζόμενοι, για αυτό θα συνεχίσουμε και εμείς να αγωνιζόμαστε δίπλα τους.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας