Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δείτε εδώ ΔΩΡΕΑΝ την ταινία Scopophilia - Για την εμπειρία της κινηματογραφικής καραντίνας

Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2020

Το Scopophilia ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου και η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών.

Καθώς η χώρα βρίσκεται εν μέσω σκηνών που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι βγαλμένες από αφηγήσεις ταινιών θρίλερ και οι πολίτες βρίσκονται περιορισμένοι στα σπίτια τους, οι δημιουργοί του Scopophilia, της πρώτης ευρωπαϊκής computer screen ταινίας, αποφάσισαν να συμβάλουν έμπρακτα και να αφήσουν την ταινία ελεύθερη στο διαδίκτυο για να προσφέρουν στον καθένα μία κινηματογραφική καραντίνα.

Η ιστορία της ταινίας αφορά τον Αλέξη, έναν φοιτητή ο οποίος βρίσκεται και αυτός ειρωνικώς σε καραντίνα σπίτι του λόγω προβλημάτων υγείας. Παρακολουθώντας διαδικτυακά κάμερες αγνώστων, ο Αλέξης γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Καθώς η αφήγηση της ταινίας βασίζεται στην έννοια της καραντίνας και του αυτοπεριορισμού, και κατανοώντας τη σημαντικότητα των μέτρων που επιβάλλονται στη χώρα για τη δημόσια υγεία, οι δημιουργοί του Scopophilia αφήνουν ελεύθερη την ταινία στο διαδίκτυο ώστε ο καθένας να μπορεί να βιώσει μία κινηματογραφική εμπειρία από το σπίτι του αυτές τις ημέρες που οι τέχνες και τα θεάματα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα στο κοινό.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ταινία έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας από το Maryland International Film Festival, ενώ το Φεβρουάριο του 2019 προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας