Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

4o Pocket Festival στο Poems & Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδη έως 4 Οκτώβρη

Κατηγορία: ΦΕΣΤΙΒΑΛ Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2019



Το Pocket Festival έρχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα! Η ιδέα για το μικρό μας Φεστιβάλ ξεκίνησε από μια μεσημεριάτικη κουβέντα στην αυλή των εκδόσεων Γαβριηλίδη. Τσιμπώντας και πίνοντας λίγο δροσερό κρασί αναφέρθηκα στα Φεστιβάλ Τσέπης που γίνονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και ο Σάμης Γαβριηλίδης μόλις το άκουσε, ενθουσιάστηκε και είπε «Εδώ! Στο Poems & Crimes, να κάνουμε το αθηναϊκό Φεστιβάλ Τσέπης, το παραχωρώ με όλα τα μέσα που διαθέτει ο χώρος και προχωράμε».
Την πρώτη χρονιά δειλά-δειλά έγινε το Φεστιβάλ με προσκλήσεις σε γνωστούς και φίλους που δέχτηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Τη δεύτερη χρονιά ήρθαν προτάσεις νέων και όχι μόνο καλλιτεχνών, την τρίτη χρονιά οι προτάσεις πολλαπλασιάστηκαν και φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η επιθυμία καλλιτεχνών όλων των ηλικιών να παρουσιάσουν το έργο τους σε περιορισμένο χρόνο είναι αντίστοιχη της πρόκλησης που αποτελεί το εγχείρημα.
Ο Αντρέ Μαλρώ έλεγε «πέτα το περίβλημα και κράτα την ουσία» κι αυτή είναι η ουσία του Φεστιβάλ Τσέπης, η πρόκληση να διεισδύει ο δημιουργός στην ουσία χωρίς απεραντολογίες. Ξεκινάμε στις 28 Σεπτεμβρίου και τελειώνουμε στις 4 Οκτωβρίου με θέατρο, χορό, μουσική, φιλμ, περφόρμανς στο φιλόξενο Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  4/10
8:30 μ.μ. «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, Θέατρο – Αναλόγιο Ανάμεσα σ’ αυτό που η ίδια θα ήθελε να είναι, αυτό που θέλει να δείχνει ότι είναι και αυτό που οι άλλοι βλέπουν σ’ αυτή, μία γυναίκα μετέωρη ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Οι εκκρεμότητες και τα μυστικά τη στοιχειώνουν. Η μεταμφίεση ως όρος ύπαρξης της ηρωίδας είναι ταυτόχρονα μηχανισμός άμυνας και φυγής, αλλά και γοητευτική επινόηση. Ερμηνεία - Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκυ Καμπούρη. Τσέλο: Μαίρη Σκοπελίτη.

9:30 μ.μ. «Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι. Το ον.», Θέατρο - Performance Ένα συμβάν αυτοψίας των λαθών ενός ανθρώπου και των αιτίων τους εκτυλίσσεται σε μια εκθεσιακή αίθουσα. Με ένα προσωπικό κινητικό λεξιλόγιο, αυτοβιογραφικά κείμενα και υπό την υποβλητική μουσική που παράγεται ζωντανά, οργανώνεται μια χορογραφία που στροβιλίζεται ανάμεσα στη δόμηση ενός ορθολογιστικού μοντέλου σκέψης και την αμφισβήτηση των δεδομένων που καταδυναστεύουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Δίπολα, όπως το συλλογικό και το προσωπικό στοιχείο, το σώμα και ο νους, το «εγώ» και «ο άλλος» βρίσκονται αντιμέτωπα σε μια προσπάθεια συμφιλίωσης. Η παράσταση είναι μέρος της ερευνητικής διαδικασίας «Shake the data», που ξεκίνησε το 2014 με βασικό πεδίο έρευνας την ερώτηση «για ποιο λόγο τα άτομα και οι κοινωνίες συνεχίζουν τα λάθη του παρελθόντος και αντιλήψεις άδικες και καταπιεστικές». Αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας παραστάσεων οι οποίες εμπνεύστηκαν από τα Negro villages ή αλλιώς Human Zoos, τα θεματικά πάρκα (προσαρμοσμένοι ζωολογικοί κήποι) που εξέθεταν ανθρώπους, με σκοπό να αναδείξουν τη συγγένειά τους με τα ζώα και την ανωτερότητα του δυτικού πολιτισμού. Έρευνα - Κείμενα -Σκηνοθεσία -Χορογραφία: Νέλλη Πουλοπούλου. Μουσική σύνθεση: Βάλυ Ιωάννου. Δραματουργία: Άννα Τζάκου. Επιμέλεια κίνησης: Νατάσσα Αρέθα. Διεύθυνση φωτογραφίας-Video: Θάνος Τσάκωνας. Σκηνογραφία -Κοστούμια: Γιάννης Γιαννούλης. Κατασκευή κοστουμιών: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Γιώτα Δημητριάδη. Παραγωγή: Quilombo Lab- NV Sisterhood. Ερμηνεία: Νέλλη Πουλοπούλου, Βάλυ Ιωάννου.
10:30 μ.μ. Jazz swing cabaret – Μουσική Οι Jazzy Souls σ' ένα minimal jazz swing cabaret. Vocal performance: Λένα Σταμέλου και Ντένυ Αργυροπούλου. Guitar: Αχιλλέας Στέλιος. Piano: Θοδωρής Μαρίνος.


Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι Κρατήσεις & πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3228839 Καλλιτεχνική Οργάνωση: Αθηνά Κεφαλά  Είσοδος: 5 ευρώ για κάθε παράσταση, 8 ευρώ για 2 παραστάσεις


Από Αφροδίτη Καλαμάκη 


Πηγή: www.in.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας