Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Αγ Αναργυρων Καματερου: Η Αλήθεια για το έργο της οδού Καζαντζάκη και η απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής Τσίρμπα

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2022

Στην ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 27 Ιουλίου είχε ενταχθεί ως θέμα η μερική μονοδρόμηση της οδού Καζαντζάκη στη περιοχή των Μυκονιάτικων. Η συζήτηση του θέματος είχε αναβληθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Ιουλίου. Η πρόταση της δημοτικής αρχής αφορά σε ακόμα μια αποσπασματική παρέμβαση σε δρόμο γειτονιάς του δήμου, ούτε καν συνολικά σε μια γειτονιά. Και αυτό ενώ εκκρεμεί η κυκλοφοριακή μελέτη για το σύνολο της έκτασης του δήμου.


Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι αντίθετη με την υλοποίηση έργων που έστω και σημειακά ανακουφίζουν. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι ότι γίνονται αποσπασματικές παρεμβάσεις σε σημεία του δήμου και στην πράξη ακυρώνεται η σκοπιμότητα της κυκλοφοριακής μελέτης που θα μας βοηθήσει σε ένα βαθμό να δούμε τη μεγάλη εικόνα για τις ανάγκες της πόλης και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.


 Στην περίπτωση της οδού Καζαντζάκη η πρόταση της δημοτικής αρχής αφορούσε την παρέμβαση σε ένα δρόμο, χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα για τις επιπτώσεις στους άλλους δρόμους και συνολικά στη γειτονιά. Σημειώνουμε ότι αρκετοί από τους κατοίκους εξέφρασαν αντιρρήσεις για το έργο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τοποθετήθηκαν για το θέμα ψηφίζοντας παρών, όπως άλλωστε έκαναν και στην αρχική συζήτηση του θέματος το Φλεβάρη, αλλά και σε αντίστοιχη παρέμβαση σε άλλο σημείο του δήμου (παρέμβαση σε κομμάτι της οδού Σοφ. Βενιζέλου στους Αγίους Αναργύρους)

Κατά τη συζήτηση του θέματος και αφού δε συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για να περάσει το θέμα (απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή 21 ψήφοι) ο δήμαρχος απευθυνόμενος σε δημοτικούς συμβούλους που δε ψήφισαν υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής είπε «τα ωραία τώρα αρχίζουν για εσάς».

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή με πρωταγωνιστή το δήμαρχο, μέλος της ΝΔ, προσπάθησε να στήσει το γνωστό πλέον σκηνικό με το διαχωρισμό των δημοτικών συμβούλων σε αυτούς που αγαπάνε και σε αυτούς που δεν αγαπάνε την πόλη. Μάλλον οι κυρίες και οι κύριοι της δημοτικής αρχής θεωρούν ότι μονοπωλούν την αγάπη για την πόλη… Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση επαναλαμβανόμενης τεχνητής έντασης που κρύβει την ασκούμενη από τη δημοτική αρχή πολιτική οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Σα να μην έφτανε η απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος επανήλθε με ανάρτηση στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας για «μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης» και για «ψηφοφορία της ντροπής», αναφέροντας ονομαστικά τι ψήφισε κάθε δημοτικός σύμβουλος και ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι απουσίαζαν. 


Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην τακτική της δημοτικής αρχής που στοχοποιεί όσους δε συμφωνούν τόσο με την πολιτική και τις πρακτικές της. Όσοι κατοικούν και εργάζονται στους Αγίους Αναργυρούς και στο Καματερό έχουν την πείρα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, όσο θόρυβο και εάν κάνει και όσο λάσπη και εάν πετάξει η δημοτική αρχή Τσίρμπα.


 Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουν να τοποθετούνται με βάση τα συμφέροντα και τις αγωνίες του λαού της πόλης, να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους στην οργάνωση της πάλης για μέτρα ανακούφισης και για τη διεκδίκηση όλων όσα έχουμε ανάγκη.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας