Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Βράβευση για την ομάδα Special Olympics του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2022



Σταύρος Τσίρμπας: Στόχος μας η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε αθλητικές δράσεις και αγώνες

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού στην προσπάθειά του για την ανάπτυξη μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών πρωτοστατεί με τη δημιουργία της ομάδας των Special Olympics.

Τα τελευταία 2 έτη συμμετέχει στο πρόγραμμα «Παίζουμε μαζί – Μαθαίνουμε μαζί», μία προσπάθεια συνύπαρξης και συνάθλησης ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, τα οποία παίζουν μαζί στην ίδια ομάδα (αθλητές- συμπαίκτες).



Η ομάδα των Special Olympics Αγίων Αναργύρων, παρότι μετρά ελάχιστο χρόνο ζωής, αγωνίστηκε με πάθος και δίψα για διάκριση, ολοκληρώνοντας μία παραγωγική και αποτελεσματική χρονιά.

Το επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής, είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης ανδρών και 3ης θέσης γυναικών στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics « Λουτράκι 2022».

Τη Δευτέρα 19.12.2022 διοργανώθηκε ένας φιλικός αγώνας με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Α.Ο. Ελπίς Αγίων Αναργύρων με σκοπό την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι». Στο τέλος του αγώνα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σταύρος Τσίρμπας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Ηλία Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσο Αθανασόπουλο, βράβευσαν τα παιδιά για την προσπάθεια και τη διάκριση.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε για αυτούς τους αγώνες. «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που η συνεργασία μας με τους Special Olympics Hellas δίνει μεγάλη χαρά στους συμπολίτες μας με ιδιαίτερες ανάγκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Παίζουμε μαζί-μαθαίνουμε μαζί» δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές µε και χωρίς νοητική αναπηρία και αθλητές των Special Olympics Hellas να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις και αγώνες. Έχουμε κοινωνικό και ηθικό χρέος να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε άνθρωπο, με κάθε τρόπο».

 

 






 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας