Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

H ΓΑΙΟΣΕ επιστρέφει στο Δήμο τις μελέτες για το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ ζητώντας να συνταχθούν εκ νέου με βάση τις υποδείξεις της…

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2023



Με έγγραφο της προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με ημερομηνία 23.5.2023 η ΓΑΙΟΣΕ γνωμοδοτεί αρνητικά επί των παραδοτέων της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορούν στην ανάπλαση του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ. 


Πρακτικά τις απορρίπτει και ζητάει να συνταχθούν εκ νέου με αποφυγή αναφοράς σε «κοινόχρηστους και κοινοφελείς χώρους», προκειμένου σύμφωνα με τη ΓΑΙΟΣΕ να μην υπάρξει κίνδυνος «αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος» (!).

Δυστυχώς βλέπουμε άλλη μια απόδειξη αυτού που από την πρώτη στιγμή τόνιζε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ότι δηλαδή η συμφωνία Δήμου-ΓΑΙΟΣΕ συνιστά υλοποίηση από τη δημοτική αρχή των επενδυτικών σχεδίων που αποτυπώνονταν στη «Μελέτη βιωσιμότητας του Σ.Σ. Αγίων Αναργύρων» της ΓΑΙΟΣΕ για τους προαναφερόμενους χώρους, μελέτη που είχε έρθει στη δημοσιότητα ύστερα από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. 
Η διοίκηση Τσίρμπα έχει προβεί με την υπογραφή της συμφωνίας στην απαράδεκτη δέσμευση ότι 
«Ο Μισθωτής Δήμος δηλώνει ανεπιφύλακτα και παραιτείται από κάθε δικαίωμα ή αξίωση να χαρακτηριστούν ως κοινόχρηστοι χώροι και χώροι ιδιοκτησίας του Δήμου», κόντρα στο διαχρονικό αίτημα οι χώροι του ΟΣΕ να αποδοθούν στο λαό της περιοχής. 
Ευθύνες έχουν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Σαράντη και Καμαρινόπουλου που έδωσαν «λευκή επιταγή» στο δήμαρχο να προχωρήσει στη μίσθωση των χώρων.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι μια περιοχή με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου.
 Σύμφωνα και με τα στοιχεία που δίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου μόλις το 3,7% της έκτασής του είναι ελεύθεροι χώροι και ανά κάτοικο αντιστοιχούν μόλις 2,47 τ.μ. πρασίνου. 
Οι κάτοικοι του έχουν μεγάλη ανάγκη από ανάσες πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού και οι χώροι του ΟΣΕ θα παλέψουμε να διατεθούν για τις ανάγκες αυτές.

 

 Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας