Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνέλευση Αγωνιζόμενων Κατοίκων για το Πάρκο Α. Τρίτσης: Μια οφειλόμενη απάντηση προς το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2023



Απάντηση της Συνέλευσης Αγωνιζόμενων Κατοίκων για το Πάρκο Α. Τρίτσης στον Φορέα διαχείρισης του πάρκου.


Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Ο Φορέας διαχείρισης του πάρκου σε Δελτίο Τύπου που ανάρτησε στο fb στις 30/6 δηλαδή την ίδια μέρα του αποκλεισμού του πλειοδοτικού διαγωνισμού αναφερόμενος στη Συνέλευση Αγωνιζόμενων Κατοίκων για το πάρκο Α. Τρίτση διατείνεται ότι δεν κάνει ενέργειες τσιμεντοποίησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης.


Αλήθεια ποιον κοροϊδεύετε λέγοντας ότι «επιδιώκετε ένα πάρκο ελεύθερο κι ανοιχτό στους πολίτες»;
Αλήθεια πώς μπορεί να είναι ελεύθερος και ανοιχτός ένας χώρος όταν οι γονείς θα πρέπει να πληρώνουν στον ιδιώτη χρήματα για μια εκδήλωση που μέχρι τώρα την οργάνωναν μόνοι τους δωρεάν; Πώς θα είναι ελεύθερος και ανοιχτός ο χώρος όταν ούτε να πατάς δεν θα μπορείς αφού θα ανήκει στον ενοικιαστή;


Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα από την διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού του φορέα.
«Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη αναδόχου για την εκμίσθωση του υπαίθριου χώρου
ανατολικά του Πάρκου και συγκεκριμένα στον χώρο που βρίσκεται μεταξύ του Γυμναστηρίου των
Αγίων Αναργύρων και του Κέντρου της Γης, για παιδικές εκδηλώσεις και προβολή ταινιών/ παιδικών
παραστάσεων με υπαίθριο πάγκο πώλησης σνακ και αναψυκτικών, όπως αναλυτικά περιγράφονται
κατωτέρω».


«Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στους τρεις μήνες (3) μήνες, αρχόμενη από την
ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης» και «Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των τετρακοσίων (400€) ευρώ μηνιαίως».


Ποιον κοροϊδεύετε μιλώντας για δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες;
Το σχέδιο υλοποιείται ήδη ενώ η υποτιθέμενη διαβούλευση είναι σε εξέλιξη -λήγει το Σεπτέμβριο μετά από αλλεπάλληλες μεταθέσεις λόγω αντιδράσεων του κόσμου- ενώ δεν έχει προταθεί, συζητηθεί ή αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Τι διαβούλευση είναι αυτή όταν ήδη έχουν παραχωρηθεί χώροι (ποδήλατα ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, καφετέριες, παραχώρηση σε εκθέσεις αυτοκινήτων) ενώ άλλοι μπαίνουν σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς όπως αυτός που αποτράπηκε στις 30/6;


Πώς γίνεται να ανακοινώνεται σχέδιο σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, με μεταλλικά δενδρόσπιτα σε τσιμεντένιες βάσεις, με υπέργειους ποδηλατόδρομους, με καφετέριες και περισσότερα πάρκινγκ που «τρώνε» χώρο πρασίνου και οι ερωτήσεις της διαβούλευσης να «πετάνε την μπάλα στη εξέδρα» χωρίς να θέτουν σε διαπραγμάτευση τίποτα από τα παραπάνω;


Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις ερωτήσεις της διαβούλευσης του φορέα όπως «αν στο πάρκο υπάρχουν άνθρωποι σε ομάδες», «αν είναι διαφορετικών ηλικιών»», αν μιλάνε μεταξύ τους», «αν χαμογελούν», «αν ο χώρος του πάρκου είναι άδειος», «αν υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από άνδρες», «αν ο χώρος του πάρκου είναι ορατός από έξω», με τελική ερώτηση «αν έχει πληροφορηθεί ο κόσμος το όραμα του περιφερειάρχη» οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που προτίθενται να κάνουν.


Οι διαβουλεύσεις όταν είναι πραγματικές πρώτα τελειώνουν και μετά αρχίζει η υλοποίησή των σχεδίων . Και οι ερωτήσεις είναι πάνω στα πραγματικά σχέδια και γίνονται εκεί που ζει ο λαός όχι μέσω πλατφορμών και emails που κανένας δεν βλέπει τη γνώμη του άλλου.


Ποια δημοκρατία και ποια διαφάνεια λοιπόν; 
Εδώ και τρία χρόνια που «κάνετε έργα» δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να βάζετε τις βάσεις για το βάρβαρο σχέδιό σας για καταστήματα – αγορά κατά μήκος του καναλιού. Βάλατε τσιμέντο και καλώδια κατά μήκος του καναλιού με χαλίκι από πάνω και καλλιεργήσατε καλλωπιστικά φυτά βεράντας στη θέση των άγριων φυτών, φυτέψατε γκαζόν για μόστρα που κοστίζει και σε νερό και σε περιποίηση σε έναν τόπο που το νερό είναι πρόβλημα και που δεν έχει ανάγκη από έργα βιτρίνας.


 Στρώσατε χαλίκια εκεί που περπατούσε κόσμος για να περνάνε αυτοκίνητα τροφοδοσίας για τα καταστήματα και τις διοργανώσεις, περιορίζοντας προοπτικά τους χώρους που θα περπατάνε οι πεζοί, στρώσατε ένα ακριβοπληρωμένο «βιοκλιματικό υλικό» που δεν έχει ανάγκη το πάρκο αφού το χώμα που υπήρχε ήταν από τη φύση του βιοκλιματικό υλικό (συμπιεσμένη άμμος, «έργο»που εγκαινιάστηκε διπλά με ξόδεμα δημόσιου χρήματος), διαθέτετε έναντι αμοιβής το χώρο του πάρκου για εκθέσεις αυτοκινήτων,

δώσατε στον Μουστάκα χώρο μέσα στο πάρκο για να νοικιάζει ποδήλατα, διώχνετε κόσμο από τα τραπέζια λέγοντάς τους ότι είναι κλεισμένα ενώ με τον διαγωνισμό θέλετε να δώσετε κομμάτι 1,5 στρέμματα σε επιχειρηματία ιδιώτη για να οργανώνει εκδηλώσεις.
 Κι αυτό αν δεν μπλοκαριστούν τα σχέδιά σας θα είναι μόνο η αρχή διότι βλέπετε το Πάρκο ως φιλέτο προσφερόμενο για ξεπούλημα κομμάτι κομμάτι.


Ο λαός, Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Κατοίκων θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Πάρκο δημόσιο, προσβάσιμο σε όλο το λαό, χωρίς ιδιώτες, αγορές και εμπορευματική δραστηριότητα.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας