Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαρά Καφαντάρη: στην Αγία Βαρβάρα έκοβαν ηλεκτρικό ρεύμα συμπολιτών μας. Και δεν γίνεται αυτό μόνο στον εν λόγω δήμο

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2021

H ΧΑΡΑ  ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ  ΣTHN AΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ  ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 

 

 

Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, δήλωσε:

 

Χθες 15.6.2021, ενημερώθηκα από τοπικούς φορείς ότι γίνονται αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας. 

Κατά την επίσκεψη μου συνάντησα  συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ με συνοδεία αστυνομίας και δυνάμεων ΟΠΚΕ  να προβαίνουν σε αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Επικρατούσε αναστάτωση στην πόλη και κυκλοφοριακό πρόβλημα  σε δύο οικοδομικά τετράγωνα. Η δημοτική Αρχή ήταν απούσα, αλλά παρόντες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της  παράταξης « Η Δική μας Πόλη», κ. Καπλάνης και Τ. Πετράκου.  

Η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για λειτουργία της αρμόδιας επιτροπής στο Δήμο(σύμφωνα με το νόμο), όπου θα εξετάζονται αιτήματα συμπολιτών μας, που αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω οικονομικής δυσχέρειας, στην κάλυψη των λογαριασμών ηλεκτρικού.

όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν πρόσβαση στο βασικό κοινωνικό αγαθό της  ενέργειας, Η Κυβέρνηση πρέπει να σκύψει σοβαρά στο πρόβλημα, να στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. .Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι να περιληφθεί σχετική ρύθμιση στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε καταθέσει δύο φορές σχετική τροπολογία στη Βουλή, για δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τα στοιχειώδη, κάτω από συγκεκριμένες εισοδηματικές προϋποθέσεις. Η τροπολογία βέβαια δεν έγινε δεκτή.

Μετά τα γεγονότα στην Αγ Βαρβάρα  κατά την χθεσινή μου  τοποθέτηση στη Βουλή, για το αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ανέφερα:

 « Είπε ο κύριος Υπουργός: είμαι περήφανος για τα έργα τα οποία έχω κάνει. Είναι περήφανος ο κ. Χατζηδάκης για τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος 15%-20% από τον Σεπτέμβρη του 2019 μόλις ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία; Είναι περήφανος για την ενεργειακή φτώχεια η οποία εξακολουθεί να υπάρχει και να δυναμώνει; Είναι περήφανος γι’ αυτό που συνέβη σήμερα, κυρίες και κύριοι Βουλευτές; Ήμουν στην Αγία Βαρβάρα, στον δήμο της Δυτικής Αθήνας, όπου δυο ΟΠΚΕ, αστυνομία και ΔΕΔΔΗΕ έκοβαν ηλεκτρικό ρεύμα συμπολιτών μας. Είναι για όλα αυτά περήφανος; Και δεν γίνεται αυτό μόνο στον εν λόγω δήμο. Είναι ένα γεγονός. Είναι μία πραγματικότητα η οποία επαναλαμβάνεται  συνέχεια το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όμως είναι  γνωστός, ο  κ. Χατζηδάκη, από την Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ και τώρα το όνομά του θα συνδεθεί με το ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να γνωρίζετε κύριοι  της κυβέρνησης, ότι ο Σύριζα Π-Σ δηλώνει παρών, κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα …»

16.06.2021 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας